Eski savcı Gültekin Avcı: Ergenekon savcıları hakkındaki soruşturmalar öncelikle bitirilmelidir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖMER ORUÇ

İZMİR- Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK)'nun Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün terfisini askıya almasına sebep olan soruşturmaların bir an önce sonuçlandırılmasını istedi. Avcı, aksi takdirde Öz'ün baskı altına alınacağını söyledi.

Asrın davasını yürüten savcıların önünün açılması gerektiğini belirten Avcı, CİHAN muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara yöneltilen suçlamalarla ilgili disiplin ve idari soruşturmaların, diğer hakim ve savcılarınkinden daha önce sonuçlandırılması gerekir ki, gerek Ergenekon savcıları üzerinde gerek devam eden Ergenekon soruşturması ve tanzim edilecek ek iddianameler üzerinde herhangi bir şaibe ve gölge bulutları oluşturulmasın." dedi.

Türkiye'nin geçmişinde Ergenekon terör örgütünün önemli bir yer teşkil ettiğini ve bu gerçekle yüzleşilmesi gerektiğini belirten Gültekin Avcı, "Bu itibarla Ergenekon davası farklı bir yer işgal ettiği gibi ülkemizde bu soruşturmanın savcıları da elbette farklı bir yerdedir. Soruşturmanın selametle yürütülmesi, herhangi etki ve zan altında kalınmaması, savcıların da kendi istikballerine yönelik gereksiz kaygı ve tereddütler duymaması açısından bir an önce bitirilmesi ve savcıların önünü görmesi sağlanmalıdır." şeklinde konuştu.

Ergenekon savcıları hakkında açılan soruşturmaların uzamasının baskı manası taşıyacağını aktaran Avcı, şunları söyledi: "Ergenekon savcıları aleyhindeki soruşturmanın normal süresinden fazla uzaması, baskı ve adeta durdurma manası taşır. Hal bu şekilde cereyan ederse, soruşturma mutad süresinden daha fazla sürdüğü takdirde elbette Ergenekon savcıları etkilenecektir. Bu itibarla çok süratli bir şekilde sonuçlandırılması gerekir ki böyle hayati bir soruşturmada ön kesmek, gölgede bırakmak veya görevli savcıları zarara uğratmak gibi birtakım tereddütlere kapılmayalım. Aksi, tereddütlerimizin haklı ve isabetli olduğuna belirli bir seviyede işaret eder."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber