Gül'e protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinin 75. Kuruluş yıldönümüne nedeni ile düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Ziraat Fakültesinin 75. Kuruluş yıldönümü nedeni Fakülte binasında bugün bir tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Tören için, törenin yapılacağı binada geniş güvenlik önlemi alındı.

Gül'ün gelişi sırasında Fakülte önünde toplanan bir grup öğrenci ?AKP defol üniversiteler bizimdir? sloganını atarak ?AKP'yi istemiyoruz? şeklindeki pankart açtılar. Daha sonra basın açıklaması yapmak isteyen gruba önce üniversitenin özel güvenlik görevlilileri, ardından Çevik Kuvvet polisleri ile sivil polisler müdahale etti.

3 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

İlk müdahale ardından dağılan grup, daha sonra da, ?Gerici, piyasacı, Amerikancı, Zam Şampiyonu AKP Üniversiteden Defol? pankartı açtı ve öğrenciler ile polis arasında tekrar arbede çıktı. Olayı görüntülemeye çalışan gazetecilerin de polis coplarından nasibini aldı. Üç öğrenci gözaltına alınırken, arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden öğrenci grubu da polis tarafından çembere alındı.

Öğrenciler törenin yapılacağı salonunu yakınlarından uzaklaştırıldı ve salon Çevik Kuvvetin kontrolü altında tutuldu.

Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteden ayrılırken de yine yoğun güvenlik önlemlerin alındığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber