BES'ten adalet yürüyüşü

Haber Giriş : 30 Ekim 2008 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası (BES), ?Yargıda Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü?nü Ankara'da gerçekleştirdi.

Samsun, Amasya, Tokat, Çorum ve Kırıkkale'den yürüyerek Ankara'ya gelen binlerce BES üyesi Maltepe'da buluşarak ?Yargıda Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü?ne başladı.

Milli Müdafaa Caddesine gelen sendika üyeleri, Hükümet, IMF ve AKP'yi protesto eden sloganlar attı. Güvenpark'a gelindiğinde emniyet güçlerince durdurulan BES üyeleri adına bir açıklama yapan BES Genel Başkanı Osman Biçer, bağımsız, laik ve demokratik bir Türkiye talebiyle 4 gün önce Samsun'dan yola çıktıklarını, taleplerini Adalet Bakanlığı'na ileteceklerini söyledi. Hükümetin, adalet çalışanlarına yeterince adil davranmadığını söyleyen Biçer, eşit işe eşit ücret politikasının da her zaman göz ardı edildiğini kaydederek, şöyle dedi:

?Yürüyüşümüzün temel amaçları, ülkemizin bağımsızlığına ve demokratikleşmesine katkı sunmak olduğu kadar, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünü savunan bir temelde, laik, demokratik bir ülkenin oluşturulması, toplumsal barışın sağlanması ve güçlendirilmesiyle yaşanan adaletsizliklere son verilmesini talep etmektir. Üyelerimiz diğer illerde de Adliye binaları önünde, insanca yaşam taleplerini iletecekler?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber