31 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 31 Ekim 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENELKURMAY'DA BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısı Genelkurmay Karargahı'nda yapılıyor. (Saat: 10.30)

-KIRGIZİSTAN BAŞBAKANI CHUDINOV ANKARA'DA

-Kırgızistan Başbakanı İgor Chudinov resmi bir ziyaret çerçevesinde Ankara'ya geliyor.

-Konuk Başbakan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor.

-Chudinov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geliyor.

-Başbakan Erdoğan ve Chudinov ortak basın toplantısı düzenliyor.

-Konuk Başbakan ve beraberindeki heyet, Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılacağı Sheraton Otel'de düzenlenecek Türk-Kırgız İş Forumu'na katılıyor. (Saat: 15.15/10.00/11.15/20.00)

-İTALYA PARLAMENTOSU TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI FINI ANKARA'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-İtalya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini ve beraberindeki heyet, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katılacağı heyetler arası bir görüşme gerçekleştiriyor.

-TBMM Başkanı Toptan ve İtalya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Fini, ortak basın toplantısı düzenliyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini ile Resmi Konut'ta bir araya geliyor. (Saat: 17.00/13.35/14.05/17.45)

-TOPTAN İKİ YENİ OKULUN AÇILIŞINI YAPACAK

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, ?Eğitime % 100 Destek Projesi? kapsamında Ankara'da yaptırılan Serpil Sümer Anaokulu ve Ayhan Sümer Anadolu Lisesi'nin açılışını gerçekleştiriyor. (Saat: 10.30)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN TBMM-AB EŞLEŞTİRME PROJESİ KAPANIŞ TÖRENİNDE

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM-AB Eşleştirme Projesi'nin TBMM Tören Salonu'ndaki kapanış törenine katılıyor. (Saat: 15.30)

-ERGENEKON DAVASI DURUŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR

-Ergenekon davası kapsamında 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam ediliyor. (Saat: 09.30)

-ANAYASA MAHKEMESİ BELEDİYELER KANUNU GÖRÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

-Nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını ön göre 5747 sayılı yasanın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurması istemiyle açılan dava Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmesine devam ediliyor. (Saat: 9.30)

-CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

-CHP Parti Meclisi Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında CHP Genel Merkezi'nde toplanıyor.

-Parti Meclisi toplantısında yerel seçim hazırlıkları değerlendiriyor.

-ERDAL İNÖNÜ ÖLÜMÜNÜN 1. YILINDA ANILIYOR

-SHP, Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü'yü ölümünün 1. yılında Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde anılıyor. (Saat: 17.00)

-CHP'Lİ KART'IN BASIN TOPLANTISI

-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ?Deniz Feneri Derneği-Vakıfbank-Başbakanlık Örtülü Ödeneği ve Özel Kalem Müdürlüğü harcamaları arasındaki ilişki? konulu basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-MERKEZ BANKASI ENFLASYON RAPORUNU AÇIKLIYOR

-Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yılın dördüncü ve son Enflasyon Raporunu, Banka Konferans Salonu'nda düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklıyor. (Saat: 10.00)

-DIŞ TİCARETTE EYLÜL AYI GERÇEKLEŞMELERİ BELLİ OLUYOR

-TÜİK, Eylül ayı ve yılın ilk dokuz ayına ilişkin ihracat, ithalat verilerini açıklıyor. (Saat: 17.00)

-BAŞBAKANLIK YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI TOPLANTISI

-Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz'ın katılımıyla Dolmabahçe Sarayı'nda yapılıyor. (Saat: 10.00)

-İLERLEME RAPORU: "PKK BİR ÇOK İNSANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU"

-Avrupa Komisyonunca gelecek hafta yayınlanacak İlerleme Raporu'na ilişkin son taslakta PKK'nın AB'nin terör örgütleri listesinde yer aldığı anımsatılırken ?PKK'nın terör saldırılarının devam ettiği ve birçok insanın ölümüne neden olduğu?na vurgulanıyor.

-?Kürtçe öğrenme fırsatı verilmiyor? ifadesine yer verildiği taslakta 1 Mayıs'ta ?orantısız güç? kullanıldığı, kadın erkek eşitsizliğinin ?çok ciddi? bir konu olmaya devam ettiği ifade ediliyor. Raporda AİHM'nin zorunlu din dersine ilişkin kararın uygulanması isteniyor. Bu arada, Yunanistan'a yönelik ?casus belli tehditi"nin de kaldırılmadığına dikkat çekiliyor.

-AİHM DAVALARI 6 YILDA 73 MİLYON 352 BİN YTL'YE MAL OLDU

-Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde 2002'den bu yana açılan davalar 73 milyon 352 bin 888 YTL'ye mal oldu. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in soru önergesine verdiği yanıt, 2002-2008 yılları arasında AİHM'e Türkiye aleyhine 16 bin 824 başvuru olduğunu ortaya koydu. Bu başvurulardan bin 283'ü Türkiye aleyhine sonuçlanırken, 145 davada ?dostane? çözüm bulundu. AİHM'e en çok başvuru ise 3 bin 491'le 2004 yılında yapıldı. Bunu 3 bin 36 ile 2002 yılında yapılan başvurular izlerken, 2008 yılının ilk 7 ayında ise 254 başvuruda bulunuldu. Bu başvurulardan da 98'i Türkiye aleyhine sonuçlandı. 29'u ise dostane çözüm yoluyla sonuçlandı.

-PARA ARZINDA 10 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 10-17 Ekim haftasında 10 milyar 79.8 milyon YTL artarak 442 milyar 351.8 milyon YTL'ye ulaştı.

-YURTLARDA PARMAK İZİ İLE TAKİP DÖNEMİ

-Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kapasitesi yüksek olan yurtlarında elektronik parmak izi sistemine geçilecek. Ayrıca yurtta kalanlar yurt ücretlerini de bankalar aracılığı ile ödeyecek.

-Yurtlarda görev yapan güvenlik görevlileri dahil tüm personel, gençlik psikolojisi ve iletişimi eğitimi alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber