Türk Sağlık- Sen: Türkiye'de yabancı doktora ihtiyaç yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2008 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'de yabancı doktora ihtiyaç bulunmadığını iddia ederek, "Ülkemizdeki hekimler, dünya standartlarında mesleki bilgi ve deneyime sahip. Yabancı doktora ihtiyacımız yok." dedi.

Türk Sağlık Sen bölge yönetim kurulları ve sendika temsilcileri eğitim toplantılarının ilki Erzurum Palan Otel'de yapıldı.

Önder Kahveci, toplantıda yaptığı konuşmada, hükümetin yabancı doktor tasarısına karşı olduklarını açıkladı. Kahveci, Türkiye'de hekim açığının bulunduğunu ancak bunun yabancı doktorla kapatılmak istenmesinin yanlış olacağını ileri sürdü.

Tıp fakültelerine yeterli öğrenci alınması halinde bu açığın yakın bir gelecekte kapatılabileceğini savunan Kahveci, Avrupa'da binlerce dolar maaş alan hekimlerin düşük bir ücretle çalışmak için Türkiye'ye gelmeyeceğini söyledi.

Kahveci, "Avrupa'dan kaliteli hekim Türkiye'ye gelmez. Ancak, Hindistan, Pakistan, Çin ve Türk cumhuriyetlerinden kalitesiz hekimler gelir. İddia ediyorum ki; bizim hekimlerimiz Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere, bütün ülkelerin hekimlerinden daha kaliteli, mesleki bilgi deneyim ve tecrübeleri daha fazla. Bu nedenle hükümetin yabancı doktor tasarısına sonuna kadar karşıyız." diye konuştu.

Kahveci, sağlıkta aynı işi gören ama ayrı statülerde çalışan hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanları arasındaki kadrolu, çakılı sözleşmeli ve vekil statüsündekiler arasında maaş farkının iş ve sosyal barışı baltaladığını da ifade ederek, "Kamuda sağlık personeli farklı istihdam modelleri ile çalıştırılmakta. Aynı işi yapan ama statüsü farklı olan çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğini kabul etmemiz mümkün değil." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber