Mahkeme kararı uygulandı: Olmayan müdürlüğe atandı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 03 Kasım 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olmayan kuruma müdür

Kurum açıkken görevden alınan müdür davayı kazandı. Olmayan Bağ-Kur'a müdür olarak atandı!.

ŞİMDİ NE OLACAK BİLEN YOK!

Bağ-Kur Isparta İl Müdürü Nuray Onursay, SSK ve Bağ-Kur birleştirilirken görevden alındı. Onursay, devlete dava açtı. Mahkeme sürerken kurum kapatıldı. Davayı kazanan Nuray Hanım, mecburen Bağ-Kur il müdürü olarak atandı. Şimdi olmayan kurumun müdürü olarak maaş alıyor.

***

Müdür var kurum yok

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında toplanması, İsparta'da işleri karıştırdı. Mahkeme kararıyla görevine dönen Bağ-Kur müdürünün makamı yok.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşları tek kurum çatısı altında toplamak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) kurdu.

KARAR İPTAL EDİLDİ

SGK Başkanlığı altındaki il müdürlüklerine de vekil atamalar yapıldı. Isparta'da SGK İl Müdürlüğü'ne ise vekaleten SSK İl Müdürü Salih İlhan atandı. Bağ-Kur İl Müdürü Nuray Öncü Onursoy da boşta kalınca merkeze çekildi. Buraya kadar her şey normal gibi görünse de gerçek hiç de öyle değil. Asıl hikaye bundan sonra başlıyor. SSK ile Bağ- Kur'un birleşmesinden sonra Ankara'ya atanan Isparta Bağ-Kur İl Müdürü Nuray Öncü Onursoy, İdare Mahkemesi'ne başvurup Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın atama kararının iptalini talep etti. İdare Mahkemesi de, Onursoy'u haklı bularak, Bakanlığın atama kararını iptal etti. Mahkemenin kararını uygulamaya yükümlü olan Çalışma Bakanlığı, eski müdürü bir süre önce kapattığı Bağ-Kur'a İl Müdürü olarak atadı. SSK hizmet binasında SGK adı altında birleşen iki kurumun başında şu an Salih İlhan bulunuyor.

KURUMLAR AYRILDI

Onursoy'un Bağ-Kur Müdürü olarak atanmasıyla kurumlar ayrıldı. Bakanlık asaleten SGK İl Müdürü atayıncaya kadar, Onursoy Bağ-Kur Müdürü, İlhan da SSK Müdürü olarak görevlerini sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber