3 Kasım 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Kasım 2008 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANIYOR

-Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanıyor. Kurula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren katılacak. İşçi ve işveren temsilcilerinin bulunacağı toplantının açılışında Bakan Ekren açıklama yapacak. (Saat: 11.00)

-LÜBNAN BAŞBAKANI SİNİORA ANKARA'DA

-Lübnan Başbakanı Fuad Siniora çeşitli temaslarda bulunmak üzene Ankara'ya geliyor.

-Siniora, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da karşılanacak. (Saat: 15.30)

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Lübnan Başbakanı Siniora ve beraberindeki heyeti TBMM Divan Salonu'nda kabul edecek. (Saat:18.15)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siniora ile ortak basın toplantısı yapacak. (Saat: 17.30)

-Başbakan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Siniora onuruna akşam yemeği veriyor. (Saat: 20.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL KUZEY GÜNEY AVRUPA EKONOMİK FORUMU'NDA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ?9. Yıllık Kuzey Güney Avrupa Ekonomik Forumu?na katılıyor. Gül, burada ikili görüşmeler yapıyor. (Saat: 11.15/14.30)

-Cumhurbaşkanı Gül, İzmir Kalkınma Ajansı Arama Konferansı Bilgilendirme Toplantısı'nın açılışına katılacak. (Saat: 17.00)

-YAHYA KEMAL BEYATLI ANILIYOR

-Yahya Kemal Beyatlı'nın Vefatının 50. Yıldönümü Anma Töreni TBMM Tören Salonu'nda yapılıyor. Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılıyor. (Saat: 19.00)

-Gazi Üniversitesi, ?Kültür ve Edebiyatımızda Yahya Kemal Paneli?ni düzenliyor. (Saat: 14.00)

-EKREN, ZİRAAT BANKASI BANKACILIK OKULU'NDA DERS VERİYOR

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Ziraat Bankası'nın Ankara Tandoğan'daki binasında bulunan Bankacılık Okulu'nun dönem açılışını yapıyor ve ilk dersi veriyor. (Saat: 09.30)

-KILIÇDAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ?RTÜK Başkanı Zahit Akman Mal Varlığını Neden, Kimlere Devrediyor? konulu basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-EKİM AYI ENFLASYONU BELLİ OLUYOR

-TÜİK, tüketici ve üretici fiyatları bazında Ekim ayı enflasyon gerçekleşmelerini açıklıyor. (Saat: 17.00)

-CHP'DEN ?İÇ GÜVENLİK REFORMU? ÖNERİSİ

-CHP'nin tartışmaya açılan yeni program taslağında İç Güvenlik Reformu önerisine yer verildi. Emniyet içindeki tarikat örgütlenmesine de dikkat çekilen programda, iç güvenlik personelinin örgütlenerek mesleğin işleyişine etkin katkıda bulunmasının sağlanacağı ifade edildi. Taslakta, ?Emniyet teşkilatı, her türlü siyasal yapılanmanın dışında tutulacak; her türlü çıkar ilişkilerinden ve dini cemaat yapılanmalarından arındırılacaktır? görüşleri dile getirildi. Taslak programda ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın da yeniden yapılandırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

-FİLOZOF YARGIÇ ŞİRİN, EMEKLİYE AYRILIYOR

-Laiklik, hukuk, tarih ve pek çok konuda yaptığı açıklamalarla "filozof yargıç" olarak tanınan Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Yargıtay Ceza Genel Kurul Başkaını Osman Şirin, yaş haddinden emekliye ayrılacak.

-MİNİ AF İLE, ÖDENEN ADLİ PARA CEZALARI DA İADE EDİLECEK

-?Mini af' olarak tanımlanan ?Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda değişiklik Yapılmasına Dair Kanun? un 562. maddesiyle Ceza Muhakemesi Kanununun 231. maddesinin bazı fıkralarında yapılan değişiklikle pek çok kişi hapse girmekten kurtulmuştu.

-Bayburt Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği bir karar, mini af yürürlüğe girmeden önce adli para cezasına çarptırılıp bu parayı ödeyenlerin açacakları dava ile paralarını geri alma imkanı olduğunu ortaya çıkardı. Yargı çevreleri, Hükmün Açıklanması'nın Geri Bırakılması'ndan yararlananların infaz aşamasında olan adli para cezalarının da ?af' kapsamına girdiğini belirterek, ?Yasadan yararlananlar, sadece mahkum olmaktan kurtulmuyor. Aynı zamanda, adli para cezasından da kurtuluyor? yorumunu yaptılar.

-GÖREVDE YÜKSELMEDE ?AMİR REFERANSINA' DAVA

-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Eğitim Hak-Sen, Ankara Üniversitesi'nde yapılacak görevde yükselme sınavına katılabilmek için ilgili birim amirinden referans istenmesinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara İdare Mahkemesine dava açtı.

-MEB, YARGI KARARINI BİLE YANLIŞ ANLADI

-Milli Eğitim Bakanlığı, Almanya Stuttgart Eğitim Ateşliği görevine atanan Meriç Gök hakkında verilen yargı kararını yanlış anlayınca, Gök'ü, Almanya'daki Eğitim Ataşeliği'nden alarak, Samsun'a Almanca öğretmeni olarak atadı.

-KASIM'IN İLK HAFTASINDA ÜÇ YENİ TÜRK FİLMİ AYNI ANDA VİZYONDA

-Son yıllarda üretilen film sayısı ve yurtdışı başarıları olmak üzere büyük ivme kazanan Türk sineması, "Issız Adam", ?Güneşin Oğlu? ve ?Son Cellat? olmak üzere 7 Kasım'da vizyona girecek üç yeni filmle izleyicisiyle buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber