Sercan'ın can bedeli: 18 bin 200 YTL

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 13:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bahri KARATAŞ/İZMİR,

TRAFİK kazası sonucu yaşamını yitiren ve ailesi tarafından bağışlanan organlarıyla 6 kişiye hayat veren 14 yaşındaki Sercan Bodruk'un ölümü davasında sürücü Necati Özsoy, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza 18 bin 200 YTL paraya çevrildi. Ayrıca sürücü Öszoy'un ehliyetine de 1 yıl süreyle el konulurken, duruşmaya gelen Sercan'ın annesi ve babası karara tepki göstererek, ?Bir canın, Sercan'ımızın canının bedeli bu kadar mı?? dedi.

Geçen Nisan ayında Buca'da meydana gelen kazada Sercan Bodruk, okul dönüşü, servis minibüsünün altında kalarak hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra minibüs sürücüsü Necati Özsoy, tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Sercan'ın beyin ölümü gerçekleşmiş, ailesi, organlarını bağışlayınca, 6 kişiye can vermişti. Sercan'ın ölümünden sonra ortaya çıkan yaşantısı ise herkesi bir kez daha üzmüştü. Sercan'ın, kaza günü ailesi eve ekmek alamadığı için okula aç gittiği ortaya çıkmıştı.

Kazadan sonra tutuklanan servis sürücüsü Necati Özsoy hakkında, İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, ?Taksirle bir kişinin ölümene sebebiyet vermek' suçundan 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk iki duruşmaya tutuklu olarak getirilen sürücü Özsoy, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemenin talebi üzerine kazayla ilgili olarak hem trafik bilirkişisinden hem de İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istendi. Trafik bilirkişisinden gelen raporda, Sercan Bodur'un sekizde altı (8/6), şoför Necati Özsoy'un ise sekizde iki (8/2) kusurlu, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda ise Sercan Bodur'un ?asli', Necati Özsoy'un ise ?tali' kusurlu olduğu belirtildi.

Sercan'ın ölümüyle ilgili olarak son duruşma yapıldı. Duruşmaya Sercan'ın annesi Durdu Bodruk ve baba Himmet Bodruk, Avukatı Yusuf Akın'la katılırken, tutuksuz yargılanan sürücü Necati Özsoy ise katılmadı. Bodruk ailesi ve avukatı, Adli Tıp Raporu'nun kabul etmediklerini, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Sanık sürücü Özsoy'un avukatı ise müvekkilinin tali kusurlu olduğunu belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Yargıç duruşma sonunda, sanık sürücü Necati Özsoy'a önce 3 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra hapis cezasını iyi halden 2 yıl 6 ay indiren hakim, bu hapis cezasını da 18 bin 200 YTL para cezasına çevirdi. Ayrıca sürücü Özsoy'un ehliyetine 1 yıl süreyle el konulmasına da karar verildi. Duruşma sonrası 14 yaşındaki kızlarını ölümüne neden olan sanığa verilen para cezasıyla şoke olan anne ve baba Bodruk, ?Bir canın, Sercan'ımızın canının bedeli bu kadar ucuz olmamalı. Adalete güveniyoruz ama adaletin bu olduğunu düşünmüyoruz? dedi. Bodruk ailesinin avukatı Yusuf Akın ise kararı temyiz edeceklerini, bu kararın çıkmasına neden olan bilirkişi raporlarına da itiraz ettikleri belirtti.

TAZMİNAT DAVASI SÜRÜYOR

Organlarıyla 6 kişiye hayat veren Sercan için hukuk mücadelesi veren Bodruk ailesi, kazaya sebep olan sürücü Necati Özsoy'a tazminat davası da açtı. Bodruk ailesi, Özsoy'a 25 bin YTL maddi, 120 bin YTL de manevi olmak üzere toplam 145 bin YTL tazminat talebinde bulundu. Bu dava da İzmir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde halen devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber