Şehit polisin ailesine devlet övünç madalyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde imha etmeye çalıştığı bombalı paketin elinde patlaması sonucu şehit olan başkomiser Yaşar Aykaç'ın ailesine devlet övünç madalyası verildi.

Aydın Valisi Mustafa Malay'ın makamında düzenlenen törene, şehit başkomiser Yaşar Aykaç'ın eşi Birsen Aykaç, kızı Sinem, oğlu Hakan ve yakınlarının yanı sıra İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan katıldı.

Aydın Valisi Malay, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin Yaşar Aykaç gibi fedakar, görevi uğruna şehit olmuş ve şehit olmaya hazır kişiler sayesinde ayakta kaldığını belirtti.

Devletin en değerli varlıklarından birinin şehitler ve onların emanetleri olduğunu ifade eden Vali Malay, ?Bu emanetlere de sahip çıkılacaktır. Şehidimiz Yaşar Aykaç, görevi uğruna ve vatandaşları korumak için canını hiçe sayarak şehit olmuştur. Şehidimizi saygı ve minnetle anıyorum. Geride bıraktığı emanetlerin her zaman yanındayız. Aykaç ailesi her zaman devleti yanlarında görecektir? dedi.

Konuşmaların ardından, Yaşar Aykaç'ın devlet övünç madalyası, eşi Birsen Aykaç'a verildi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, başkomiser Yaşar Aykaç, 30 Nisan 2005'te belediye tuvaletine konulan bombalı paketi imha ederken meydana gelen patlama sonucu ağır yaralanmış, hastanede şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber