Ehliyetini çaldırdı hayatı karardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nail KAHRAMAN/BURSA,

BURSA'da bir firmada otobüs şoförü 51 yaşındaki İsmail Karauysal, 22 yıl önce çaldırdığı ehliyeti yüzünden zor günler yaşıyor.

BURSA'da bir firmada otobüs şoförü 51 yaşındaki İsmail Karauysal, 22 yıl önce çaldırdığı ehliyeti yüzünden zor günler yaşıyor. Karauysal, ?Ehliyetimi çalan kişi karıştığı suçlardan aldığı cezayı benim kimliğimle yatmış. Bu yüzden ehliyetime el kondu, işsiz kaldım? dedi. Bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Karauysal, hukuk mücadelesinin sürdüğünü söyledi.

Yıldırım İlçesi İsabey Mahallesi'nde oturan İsmail Karauysal, 1986 yılı Temmuz ayında İzmir Otogarı'nda ehliyetini çaldırdı. Bursa'ya dönen Karauysal, Trafik Şube Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulunarak, önce geçici, ardından da yeni bir ehliyet çıkarttı. Olaydan bir yıl sonra kullandığı TIR'la yurt dışına çıkmak için pasaport başvurusunda bulunan Karauysal, kağıt üzerinde Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ?kız kaçırma', ?ırza geçme' ve ?fiili livata' suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığını görünce şoke oldu. Karauysal, bu suçları kendisinin değil, ehliyetini çalan kişinin işlediğini söylese de pasaport alamadı, yurt içinde bir firmada otobüs şoförü olarak çalışmaya başladı.

Geçen eylül ayında yapılan trafik kontrolünde hatalı araç sürdüğü belirlenen Karauysal'ın ehliyetini inceleyen polis, Çanakkale'de işlediği suç nedeniyle ehliyetinin iptal edildiği kaydına ulaşınca ehliyete el koydu. Ehliyeti olmadığı için işten çıkarılan talihsiz şoför Karauysal, ehliyetini çalan kişinin İstanbul'un Fatih İlçesi Şehremini nüfusuna kayıtlı 57 yaşındaki Hüsnü Köseoğlu olduğunu öğrendi. İşlemediği suç yüzünden işinden olan İsmail Karauysal, sabıka kaydındaki yanlışları düzeltmek için Çanakkale ve Ankara arasında hukuk mücadelesi başlattı.

Ehliyetini çaldırdıktan sonra 22 yıl sürücülük yaptığını, kontrollerde defalarca ceza yediğini belirten İsmail Karauysal, ?Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu kötü durumdan kurtulmak için çabalıyorum. Şimdi en büyük endişem, bu suçlardan dolayı üniversiteyi bitiren oğlumun sabıkam nedeniyle işe alınamaması? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber