Kriz , bedelli askerliği çıkaracak mı?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bedelli heyecanı

Sendikalardan hükümete kriz bahanesiyle işçi çıkartılmaması için sürpriz teklif: Bedelli askerlik yeniden gündeme alınsın.

Tüm dünyanın başını ağrıtan ekonomik krizin işsizliği körüklememesi için sendikalar sürpriz bir öneride bulundu. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan işçi sendikaları, Başbakan Erdoğan'a bedelli askerliğin yeniden gündeme alınmasını önerdi. Sendikalar, 2B yasasının çıkarılması ve çiftçi borçlarının yapılandırılmasını da talep etti.

***

Bedelli askerlik yeniden gündemde

Ekonomik kriz, bedelli askerliği de gündeme getirdi. Sendikalar bedelli askerliğin krize önlem olarak çıkarılmasını istedi. Bu istek Başbakan Erdoğan'a da iletildi.

Dünyayı kasıp kavuran bankaları batırıp kapitalizmi tartışmaya açan küresel ekonomik kriz, Türkiye'de de çeşitli önlemlerin alınmasına yol açtı. Bu konuda ilk öneri de sivil toplum kuruluşları ve sendikalardan geldi.

'Yeter ki işçi çıkartılmasın'

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Türk-İş, Hak-İş ve TİSK'in de aralarında bulunduğu sendikaların ayrı ayrı sunduğu çözüm önerileri listesinde ortak beklenti "Kriz bahane edilerek işçi çıkartılmasın" oldu. İşveren kesiminin elinin güçlendirilmesi adına beklentilerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileten sendika başkanları, bedelli askerliğin yeniden gündeme alınmasını istedi. Sendika başkanları ayrıca daha önce karşı çıktıkları vergi indirimi, rafta bekleyen 2B yasasının çıkarılması, çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılması talebinde de bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber