Duvarları çatlak binada eğitim görüyorlar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 15:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Halil USLU/BEYŞEHİR (Konya), (DHA)

KONYA'nın Beyşehir ilçesine bağlı Sadıkhacı Beldesi'nde bulunan Sadıkhacı İlköğretim Okulu'nun duvarlarının bir bölümünde geçen yıl büyük çatlaklar oluştu. Halen duvarlarında çatlak olan okulda eğitim devam ediyor.

1985 yılında tek katlı olarak inşa edilen ve 1997 yılında iki kata çıkarılan Sadıkhacı İlköğretim Okulu'nun binasının sağ bölümünde derin çatlaklar oluştu. Geçen yıl oluşmaya başlayan çatlaklar, bölgede geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışlar sonrasında daha da derinleşti. Çatlaklar, kalorifer dairesinden başlayıp, hemen üzerinde bulunan birinci ve ikinci kattaki, 3, 4 ve 8'inci sınıfların eğitim gördüğü bölüme kadar uzanıyor. Çatlaklardan dolayı tehlike arz eden okulda 293 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenciler, her gün korku içinde okula geldiklerini belirtti. Çatlakların oluştuğu sınıflarda yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çeken öğrenci velisi Ali Atar da ?Çocuklarımız korktukları için okula gelmek istemiyorlar. Zorla okula gönderiyoruz. Tabi biz de çocuklarımızı endişe içinde okula gönderiyoruz. Bu okul tamiratla kurtulmaz. her hangi bir kazanın yaşanmaması için yetkililer derhal yeni bir ek bina yaparak bu sorunumuzu çözsünler? dedi.

Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen'de okul binasında geçtimiz yıl oluşan çatlaklıkların drenajdan kaynaklandığını tahmin ettiklerini belirterek, ?İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne durumu bildirdik. Teknik ekip ve ödenek istedik. Teknik ekip, inceleme yaptıktan sonra güçlendirme çalışması yapılacak. Taşkent'te meydana gelen yurt binasının çökmesi olayından sonra bu tip konulara daha çok duyarlı davranıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber