Telefonlar kutuya girince derse ilgi arttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Cep telefonu olan öğrencilerin derse ilgisini artırmak için velilerle öğretmenler arasında orta yol bulundu. Okula getirilen telefonlar, özel kilitli kutularda tutulmaya başlandı.

İzmir Kız Lisesi öğrencilerinin sınıfta cep telefonlarıyla meşgul olması dersleri aksatmaya başlayınca, öğretmenler okul idaresine başvurdu. Yönetim, öğrenci, veli ve öğretmenlerle görüşerek, okula cep telefonu sokmama kararı aldı. Bu konuda yönetmeliğin açık olmaması, ayrıca velilerin de kontrol amacıyla çocuklarının telefon taşımasında ısrar etmesi üzerine ilginç bir çözüm üretildi. Artık telefonlar, okulun girişine taktırılan 87 adet kilitli kutuya koyuluyor. Öğrenciler, telefonlarını sabahları nöbetçi öğrenciye teslim ediyor, okul çıkışında teslim alıyor. Kutuların kilidi nöbetçi öğrencide kalıyor.

İzmir Kız Lisesi Müdürü Pervin Töre, yeni uygulamanın öğrencilerin derslere yoğunlaşmasını artırdığını, aralarındaki iletişimi de canlandırdığını vurguladı. Daha önce öğrencilerin ders esnasında telefonları titreşime alarak gizli gizli mesajlaştığını anlatan Töre, öğretmenlerden bu konuda devamlı şikâyet geldiğini aktardı. Çözüm olarak telefon panosu yaptırmaya karar verdiklerini ifade eden Töre, şunları söyledi: "Ödül ve Disiplin Yönetmeliği bu konuda yetersiz. Velilerse çocuklarını kontrol altında tutabilmek için cep telefonunun yanlarında olmasını istiyor. Öğrenci de bunu suistimal ediyor. Kutu sistemi sayesinde, öğrencinin sınıftayken dersle ilgilenmesini sağladık."

Derste telefonla mesajlaşmanın kendilerini de rahatsız ettiğini belirten öğrenciler, bazı arkadaşlarının ısrarı yüzünden telefonu sessiz konuma alarak mecburen cevap verdiklerini savundu. Cep telefonlarının kutuya girmesiyle bu dertten kurtulduklarını dile getiren öğrenciler, şimdi dikkatlerini derse daha fazla verebildiklerini belirtti.

Ömer Oruç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber