İzmariti getir parayı al

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2008 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Kaş ilçesinde faaliyet gösteren Turizm ve Tanıtma Derneği, ilçeyi temiz tutmak amacıyla sokağa atılan izmaritlerden bir plastik şişe dolusu getirenlere 10 YTL ödül veriyor.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, sokaklara gelişigüzel atılan sigara izmaritlerinin toplanması amacıyla kampanya başlattı. Dernek Başkanı Mustafa Eriş, ''Bir plastik şişe dolusu sigara izmariti getirin 10 YTL'yi götürün'' sloganıyla başlattıkları kampanya ile sigaranın sağlığa zararının yanı sıra izmaritlerin çevrede oluşturduğu kötü görüntüye dikkat çekeceklerini söyledi.

Toplumun sigara tiryakisine dönüştüğünü ileri süren Eriş, ''Sağlığa zararlı olduğu için sigara içilmemesini tavsiye ediyoruz. Yine de sigara içmeyi tercih edenlerin izmariti yerlere atmamalarını sağlamak ve bir plastik şişe sigara izmariti toplamanın, biriktirmenin ne kadar zor olduğunu göstererek toplumun konuya duyarlılığını sağlamak amacıyla kampanya başlattık'' dedi.

Topladığı iki plastik şişe dolusu sigara izmaritini Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş'e veren Gülderen Ovalı, ''Kaş'ın temiz ve güzel görünmesi için yapılan bu tip kampanyalar daha da genişleterek ihmal ettiğimiz çevremizi çöp ve katı atıklardan korumak için toplumun alışkanlık kazanması sağlansın. Ayrıca bizim gibi işsiz gençlerin para kazanması için bu tip ödüllü kampanyalar düzenlensin'' diye konuştu.

Kampanyaya daha çok işsiz gençlerin ilgi gösterdiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber