Erdoğan'dan doktorlara sert mesaj

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Eğer bir hastaneye vatandaş şu ya da bu nedenle alınmıyor, kapıdan geri çevriliyorsa geri çevirenlerin yakasındadır elimiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Keşan Devlet Hastanesi ek binasının açılışını yapmak üzere polis helikopteri ile Keşan Atatürk Stadı'na geldi. Erdoğan ile birlikte gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile arım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'yü, Keşan Kaymamı Orhan Eyövge, Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve öteki yetkililer karşıladı.

Erdoğan, tören alanına yaklaştığında yoğun sevgi gösterisi üzerine, aracından inerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Başbakan Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, Keşan Devlet Hastanesi ek tesisinin hizmete açılmasıyla hastanenin kapasitesinin 100 yatak daha arttığını ve 200'e ulaştığını söyledi.

''DOKTOR SEÇME ÖZGÜRLÜĞÜ''

Hastaneye gelen vatandaşın dilediği doktoru seçebilme anlayışının çok önemli olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Hedefimiz başka, ilk olarak sizlere doktor seçme özgürlüğünü başlatarak aile hekimliğini işler duruma getireceğiz. Böylece buraların yükünü hafifletmiş ve modern yaşama adım atmış olacağız'' dedi.

2005 yılında Genel Sağlık Sigortası'nın çıkarılacağını bildiren Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin bundan istifade edeceğini söyledi.

Tüm bu atılımları insanları yüceltmek için yaptıklarını vurgulayan Erdoğan ''İnsanı yücelt ki devlet yücelsin. Eğer insanı yüceltemezseniz devleti de yüceltemezsiniz. İnsanı güçlü olmadıkça devleti de güçlü kılamazsınız'' dedi.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber