7 Kasım 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Kasım 2008 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-İSVİÇRE KONFEDERASYONU BAŞKANI COUCHEPİN ANKARA'DA

-İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olarak Türkiye geliyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak olan Couchepin daha sonra Gül ile baş başa görüşüyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin onuruna Çankaya Köşkü'nde Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı bir akşam yemeği veriyor.(Saat: 19.55/20.00/20.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Brezilya Büyükelçisi Marcelo Andrade De Moraes, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural ve Hindistan Büyükelçisi Raminder Singh'yi kabul ediyor. (Saat: 14.30/15.15/16.00)

-AKP MKYK TOPLANTISI

-AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. (Saat: 13.00)

-GENELKURMAY'DA BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısı Genelkurmay Karargahı'nda yapılıyor. (Saat: 10.30)

-CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-ANKARA BAROSU 2. SAĞLIK HUKUKU KURULTAYI

-Ankara Barosu 2. Sağlık Hukuku Kurultayı Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde başlıyor. 2 gün sürecek kurultayda ?yapay döllenmeler, embriyon nakilleri, gebeliğin sona erdirilmesi, estetik cerrahi hukuku, ilaç hukuku ve ötenazi? konuları işleniyor. (Saat: 9.30)

-BASK ZAMLARI PROTESTO EDECEK

-Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, doğalgaz, kömür ve elektrik zamlarını protesto etmek için Sakarya Caddesi'nde imza standı açıyor. İmza standını DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de ziyaret ediyor. (Saat: 11.00)

-BOĞAZKÖPRÜ-YENİCE VE MERSİN-TOPKALE HATTININ SİNYALİZASYON YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANIYOR

-Finansmanı Dünya Bankası tarafından sağlanan kredi ile karşılanacak olan Boğazköprü-Yenice ve Mersin-Topkale hat kesimlerinde trafik yönetim sisteminin kurulması ve istasyon yollarının uzatılmasına ilişkin yapım sözleşmesi TCDD Genel Müdürlüğü'nde imzalanıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ ÖYMEN'DEN ?GRECO? ELEŞTİRİSİ

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'ye yolsuzluk konusunda ağır eleştirilerde bulunulan GRECO raporuna dikkat çekti ve yolsuzluklar konusunda AKP Hükümetine yüklendi. Söz konusu raporun yayınlanmasını önce engelleyen sonra baskılar sonucunda buna izin veren Hükümetin tutumunu eleştiren Öymen, ?Bu raporun yayınlanması Türkiye'de yolsuzluğun ne kadar ciddi bir mesele haline geldiğini gösteriyor. Aynı zamanda AB'nin en son ilerleme raporunda yedi paragraf ayrılmıştır. Yolsuzlukla ilgili mücadelenin ne kadar yetersiz olduğu bu raporlarda dile getiriliyor? dedi.

-SHP'DE ?KARAYALÇIN? HAREKETLİLİĞİ

-Yerel seçimlerde CHP'nin Ankara adayı olarak yarışmaya hazırlanan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, fiili süreci başlatmak için çalışmalarını hızlandırdı. İki hafta içerisinde önce Parti Meclisi sonra SHP Küçük Kurultay'ı toplamayı düşünen Karayalçın, sürecin uzamamasını isteyen CHP Lideri Baykal'la da yeniden görüşecek.

-SICAK PARA HACMİ 45 MİLYAR DOLARA İNDİ

-Küresel mali krizin sermaye çıkışı ile Borsa'da hızlı düşüş, kurlarda yükselmeye yol açtığı son haftalarda rekor hızla eriyen sıcak para hacmi, 24 Ekim itibariyle 45 milyar dolara kadar indi.

-2007 sonunda 107 milyar doları sıcak parada yılbaşına göre erime 62 milyar dolara ulaştı. Bu azalmanın 44.5 milyar dolarlık bölümü son iki ayda gerçekleşti.

-PARA ARZINDA 15.6 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ YAŞANDI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 17-24 Ekim haftasında 15 milyar 671.7 milyon YTL artarak 458 milyar 23.5 milyon YTL'ye ulaştı.

-YARGITAY'DAN, ?APTAL MISIN?? SÖZÜNE TAZMİNAT

-Yargıtay, karısına ?Aptal mısın? Niçin anlamıyorsun?? diyen kocanın kusurlu olduğuna karar vererek, tazminat ödemesine karar verdi.

-CEZAEVLERİNDE DOKTOR KRİZİ

-Adalet Bakanlığı, mahkum sayısının hızla arttığı cezaevlerinde görev alacak doktor bulamıyor. 250 kişilik doktor kadrosu bulunan cezaevlerinde şu anda 67 doktorun görevli olduğu ortaya çıktı.

-DANIŞTAY'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İYİ HABER: SÖZLEŞMELER SEBEPSİZ İPTAL EDİLEMEYECEK

-Danıştay, sözleşmeli sağlık çalışanını sevindirecek bir karara imza attı. 4/B statüsünde çalıştırılan sağlık personelinin sözleşmelerinde yer alan karşılıksız fazla çalıştırma ve sözleşmelerin sebepsiz olarak sona erdirilmesine imkan tanıyan hükümlerin yürütmesi durduruldu.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber