Yazıcı: Sanırım başsavcı meraklı bir kişi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, ''Deniz Feneri Davası'' dosyasının bir örneğini istemesini, ''AK Parti ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım başsavcı meraklı bir kişi'' sözleriyle değerlendirdi.

Yazıcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Almanya'dan talep ettiği ''Deniz Feneri Davası'' dosyasının bir örneğini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının da istemesine ilişkin soru üzerine, ''öyle bir şeyin hiç kimsenin aklından geçmemiş bir şey'' olduğunu söyledi. Başsavcının dosyayı muhtemelen ''merakından istediğini'' dile getiren

Yazıcı, ''Türkiye'yi 6 yıldır tek başına yönetiyoruz. İyi şeyler yaptık. Siyasete standart getirdik. Siyasetin etik değerlerinin trendinin artmasına katkı sağladık. Bizim iktidarımız döneminde gerçekten çok iddialı söylüyorum; karanlık hiçbir oda yoktur. Partimizin amblemindeki ampul gibi her tarafı aydınlatma çabası içindeyiz. Bizim partimizin finansmanı hep şeffaf yapıya sahip. Türkiye'de bu kadar dişini tırnağına takıp koşturarak, ülkenin sorunlarını sırtlamış bir iktidara karşı ima anlamında da olsa bu tür davranış biçimleri son derece haksızlık'' dedi.

Cumhuriyetin 85. yılını yeni kutladıklarını, ülkede bir rejim sorununun kesinlikle olmadığını ifade eden Yazıcı, cumhuriyetin bu ülkenin ve milletin en büyük kazanımı olduğunu vurguladı. Aykırı görüşte olanların bulunabileceğini belirten Yazıcı, ''Bu da demokrasinin gereği. Bizim hoşumuza gitmeyen, bizi rencide eden beyanda bulunanlar da olabilir. Onlar bu ülkenin renkleri. Böyle bakacağız'' diye konuştu.

AK Parti hakkındaki kapatma davası sürecini hatırlatan Yazıcı, ''Türkiye 5-6 aylık bir süreç yaşadı. O sürecin bu ülke ekonomisine getirdiği bir fatura var. Türkiye bu faturayı ödetenleri sorguladığı zaman demokrasi çıtası yükselmiş olacaktır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber