TOKİ'den krizden çıkış reçetesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin küresel ekonomik krizi, inşaat yapısındaki büyük tecrübesiyle atlatacağını söyledi. Gazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen geceye TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, müteahhitler ve TOKİ çalışanları katıldı.

Bir gazetecinin TOKİ'nin Güneydoğu'daki karakol yapımları çalışması konusundaki sorusu üzerine Bayraktar, "Bugün Milli Eğitim Bakanlığımızın talebi doğrultusunda okulları, Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyacı doğrultusunda hastaneleri ve ihtiyacı olan binalara bakım yapıyoruz. İnşaat sektöründeki canlanmayı artırarak devam edeceğiz. Müteahhitlerimizle birlikte bu gecede bulunmamızın sebebi canlanmayı artırmayı görüşmektir. TOKİ herkese yardımcı oluyor" dedi.

Bayraktar, dünyada bir kriz olduğunu ancak bu krizden Türkiye'nin az etkileneceğini ifade ederek, "Türkiye inşaat yapısındaki çok büyük tecrübesiyle çok rahat atlatacaktır. Sosyal bakımdan dayanışmayı sağlamak dünyadaki global kriz ortamında inşaat sektörünün önemine binaen bir araya geldik. Yatırımlarımızda bir eksilme yok. TOKİ artık konut yapmıyor, şehirler kuruyor. İnsanın yaşaması için sosyal donatıları beraber yapıyor" diye konuştu.

'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylıkta isminiz geçiyor" şeklindeki soruya ise Bayraktar, "Kesinlikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday değilim. TOKİ Başkanlığında yola devam edeceğim" diye yanıt verdi.

Başarılı müteahhitler ve idarede 20. yılını dolduran TOKİ çalışanlarına plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber