Açıköğretim fakültesi öğrenci affı duyurusunu yayınladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2008 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜNİVERSİTEMİZDEN İLİŞİĞİ KESİLİP 28 EKİM 2008 TARİHİNDE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN 5806 SAYILI KANUNLA 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNA EKLENEN GEÇİCİ 56 NCI MADDE HÜKMÜNDEN YARARLANMAK ÜZERE BAŞVURACAKLARA DUYURU

5806 Sayılı Kanunla 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 56 ncı Madde hükmünden; hazırlık dahil, intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, pedagojik formasyon ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilerden kendi isteği ile ilişiği kesilenler ile lisans öğreniminde iken ön lisans diploması alıp ayrılanlar dahil her ne sebeple olursa olsun;

a) 07 Haziran 1995 tarihinden, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar ilişiği kesilenler,

b) 29 Aralık 2008 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilişiği kesilecekler,

c) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 35 inci Maddesi uyarınca bir yükseköğretim kurumu adına, Üniversitemizde lisansüstü öğrenim yapanlardan başarısız olmaları nedeniyle ilişiği kesilenler ile 1980 sonrasında bu içerikte çıkarılan Kanunların kapsamına girmekle birlikte sağlanan haklardan yararlanmak üzere başvurmayan veya başvurdukları halde yararlanamamış olanlar yararlanacaktır.

Bu Kanun hükmünden yararlanmak isteyenlerin 29 Aralık 2008 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Üniversitemize başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Üniversitemizden ilişiği kesilip anılan Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen öğrenciler, http://af2008.anadolu.edu.tr adresine girip, hazırlanan formu doldurarak başvurularını yapabileceklerdir. Başvuru sahibinin formda, T.C. kimlik numarasını ve ÖSYM veya öğrenci numarasını, kimlik bilgilerini, adres ve telefon numarasını mutlaka doğru bir şekilde belirtmesi gerekmektedir, aksi takdirde başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Birden fazla programda öğrenim görmüş ve farklı tarihlerde ilişiği kesilmiş öğrencilerin, hangi programa başvurmak istedikleri konusunda tercihlerini başvuru sırasında belirtmeleri zorunludur. Birden fazla başvuru yapanların son başvurusu dikkate alınacaktır.

29 Aralık 2008 Pazartesi günü mesai bitiminden sonra Üniversitemize ulaşacak başvurular hakkında işlem yapılmayacaktır.

Başvuruları kabul edilenlerin Üniversitemize kayıt tarihleri Rektörlüğümüzce daha sonra duyurulacaktır. İlgililerin Üniversitemiz web sayfasındaki duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Daha önce Anadolu Üniversitesi bünyesinde olup da başka Üniversitelere bağlanan birimlerden ilişiği kesilen öğrencilerin, yeni Üniversitelerine başvurmaları gerekmektedir.

Duyurulur.

REKTÖRLÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber