Cerrah'tan stadyumda görev yapan 15 polise meşale cezası

Haber Giriş : 08 Kasım 2008 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye- Bosna Hersek milli takımları arasında İnönü Stadı'nda oynanan Dünya Kupası eleme maçında konuk takım taraftarlarının meşale yakması olayı ile ilgili olarak Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, statta görev yapan polislerden 15'ini pasif göreve atadı.

İSTANBUL- 2010Dünya Kupası elemelerin 5. grup maçının İstanbul İnönü Stadı'nda 11 Ekim 2008 de oynanmış. Türkiye ile Bosna Hersek milli takımları arasında oynanan maçı ev sahibi milli takım 2-1 kazandı. Milli maça Türk taraftarların yanı sıra Bosna Hersekliler de büyük ilgi göstermiş,konuk ekip taraftarları için ayrılan eski açık tribündeki bölümün büyük bir bölümü dolmuştu. Yaklaşık 1500 Bosna Hersekli taraftar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarını destekledi.

MEŞALELER YAKTILAR

Maçın 21. dakikasında Bosna Hersek takımı taraftarlarının olduğu bölümde meşaleler yakıldı. Yakılan bu meşaleler daha sonra ise kale arkasına atıldı. İki takım taraftarı arasında dostane bir havada geçen maçta taraftarlarımız Bosnalı taraftarlara tepki göstermişti. Yetkililer ise olaya hemen müdahale ederek daha da büyümesini engellemişti.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ise bu olaya çok sinirlenerek idari soruşturma açtı. Açılan soruşturma yaklaşık bir ay sonra tamamlandı. Bosna Hersek taraftarının üzerlerinin gerektiği gibi aranmadığı ve meşalelerin stada bu şekilde sokulduğuna karar verildi. Bu nedenle de konuk ekip taraftarları için ayrılan eski açık tribünü kapısında maç günü görev yapan 15 polis memuruna ceza verildi.

PASİF GÖREVE ATANDILAR

Konuk taraftarların stada giriş yapacağı kapıda görev yapan 15 polis memurunun görev yerleri değiştirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün değişik birimlerinde çalışan 15 polis Emniyet Müdürü Cerrah'ın talimatı ile görevden alınarak önceki gün daha pasif görevlere atandı

Salih AYDIN/GAZETEPORT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber