Doğalgaza %30 zam dedikodusu

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ Genel Müdürü Bilgiç, doğalgaza yüzde 30'luk zam söylentilerini ''Kehanette bulunamam'' diye geçiştirirken, iç karartıcı mesajlar verdi....

Kara kışla birlikte doğalgazın en yoğun kullanıldığı döneme girilirken, 57 dolarlık tarihi zirveden dönen petrolün, doğalgaz fiyatında kendini en çok hissettireceği aylar da geldi çattı. Yeni yılda petrole bağlı olarak doğalgaz fiyatının yüzde 30 artma olasılığının gündemde olduğu şu dönemde, BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Bilgiç, her an her şeyin değişebileceğini belirterek, kış mevsimi için 'pembe' tablo çizemedi.

'KEHANETTE BULUNAMAM'

''Fiyatlarla ilgili bir kehanette bulunmanın mümkün'' olamayacağını söyleyen Bilgiç, kış dönemine ilişkin doğalgaz fiyatında perspektif koymaktan kaçınarak, doğalgazın en önemli fiyat parametresi olan petrolde artış trendinin sürdüğüne dikkat çekti.

'ŞOKU KOLAY ATLATMALI!'

Tarihi zirve yaparak 57 dolara kadar çıkan petrol fiyatlarının, doğalgazda artış yönlü 'şok' etkisi görülmeye başlanacağını vurgulayan Bilgiç, ''Önümüzdeki dönemin ne getireceğini bilemiyorum. Burada önemli olan bu süreci, şoku, absorbe ederek geçmeye çalışmak'' şeklinde konuştu.

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber