İlkokul binası alemcilere mekan oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2008 13:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zonguldak'ta 10 yıl önce boşaltılan okul binası, alemcilerin mekanı oldu. Kent merkezinde kendi kaderine terk edilen ilköğretim okulunun yıllardır harabe halde bekletilmesi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Osmançayırı İlkokulu olarak faaliyet gösteren metruk bina, 1997 yılında boşaltıldı. Burada eğitim gören öğrenciler Ontemmuz Mahallesi'ndeki Aslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu, kent merkezindeki Gazi İlköğretim Okulu ve Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulları'na kaydırıldı. Okul boşaltıldıktan bir süre sonra yaklaşık 1 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Yayınevi kitap deposu olarak kullanılan okul binası, çürümeye terk edildi.

Sabahçı ve öğlenci uygulamasıyla yaklaşık bin öğrenciye eğitim verebilecek kapasitedeki Osmançayırı İlköğretim Okulu, şu an akşam saatlerinde alemcilere mekan oluyor. Her türlü kötü alışkanlık ve çirkin görüntüye yol açan metruk binaların yıllardır bekletilmesine tepki gösteren Osmançayırı mahallesi sakinlerinden Mehmet Güleşen, "Burası akşamları içkicilerin alem yeri oluyor. Çoluk-çocuk, hırsızı da var, içkisi de var kumarı da. Biz Valimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden burayı değerlendirmelerini istiyoruz. Okul olabilir, kız yurdu olabilir" dedi.

Fırın işçisi Ahmet Çolak, okul ve çevresinde gece gürültüden durulmadığını belirterek, "Akşamları gürültü kıyâmet burada, bir an önce buralar değerlendirilirse daha iyi olur. Yurt mu olacak, okul mu yapılacak bir şekilde değerlendirilsin; böyle durup da hırlısı hırsızıyla her akşam içki alemine mekan olmaktansa. Burası 1997 yılından beri böyle bekliyor. Ben burada nöbet tutacak değilim. Buraya her türlüsü geliyor yani. Bir şey desen al başına belayı" ifadelerini kullandı.

Okul ve lojman binalarının değerlendirilmesini isteyen maden ocaklarından emekli Alaattin Altıntaş, "Ben istiyorum ki buraya çocuk parkı, sağlık ocağı veya bir bakım evi gibi bir tesis kurulsun. Bu, mahallemiz için daha iyi olur. Burası böyle olmaz" diye konuştu.

Ev hanımı Gülcan Aslan ise "Akşam oluyor burada çocuklar içki içiyorlar, top oynuyorlar, rahatsız oluyoruz. Gece saat 01.00'e kadar. Burası okul mu yapılacak, artık ne yapılacak şu pislik buradan kalksın. Şu pislik mahallemize yakışmıyor. Gece taksiyle geliyorlar, içiyorlar. Çok rahatsız edici bir durum. Buraya yurt kazandırılsın, iyi bir şey olsun ve mahallemiz değerlensin. Mahallemize yakışmıyor böyle bir yer. Devletimize milletimize ne yararlıysa o olsun. Her gün gelip hurdaları söktüler, bizler de birşey diyemedik. Kimin ne götürdüğü belli değil" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne devredildiği öğrenilen okul binasının yıkılarak yerine 100 kişilik öğrenci yurdu yapılmasının planlandığı öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber