Çiçek: Bakanlar Kurulunda ele alınan konuları açıkladı

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, futbolda şiddetin önlenmesi kapsamında kulüp yöneticilerinin taraftarları kışkırtacak nitelikteki beyanlardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Cemil Çiçek, toplantıda yılbaşına kadar çıkarılması düşünülen yasa çalışmaları ile iç gündem konularının ele alındığını belirtti. 17 Aralık'a hızla yaklaştıklarını hatırlatan Çiçek, bu tarihe kadar Ceza Muhakemeleri Kanun Tasarısı ve cezaların infazıyla ilgili yasa tasarısının çıkarılması gerektiğine işaret etti.

Hükümet programında önemli yer verilen sosyal güvenlikle ilgili çalışmaların bazılarını da 17 Aralık'a kadar tamamlanması gerektiğini belirten Çiçek, Ceza Muhakemeleri Kanun Tasarısı'nın Çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda görüşerek Meclis Genel Kurul'a geleceğini kaydetti. Çiçek, toplantıda hastanelerin birleştirilmesi konusu üzerinde durduklarını da ifade ederek, yılbaşına kadar bu çalışmaları tamamlamak istediklerini söyledi. Bu düzenlemelerin tamamen hizmet adına düşünüldüğünü ve başka bir amaç taşımadığını vurgulayan Çiçek, sosyal güvenlik sisteminin bütçe açıkları bakımından her zaman bir 'kara delik' oluşturduğuna dikkati çekti. Çiçek, bu konunu bir paket halinde düşünülmesi gerektiğini belirterek, hastanelerin birleştirilmesi, Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Reformu ve Aile Hekimliği'nin sırayla gerçekleştirileceğini kaydetti. 2005 yılı bütçesinde sosyal güvenlik kuruluşlarına yatırım bütçesinin iki katı kadar kaynak aktarıldığını kaydeden Çiçek, bunu herkesin görmesi gerektiğini vurguladı.

Çiçek, toplantıda son zamanlarda popüler bir spor olan futbolda yaşanan ve herkesi üzen gelişmelerin de ele alındığını kaydetti. Geçmişte yaşanan olaylardan ders alarak sporda şiddetin önlenmesiyle ilgili yasayı çıkardıklarını hatırlatan Çiçek, bu hafta Meclis'te bu yasayla ilgili 5 ayrı önergenin ele alınacağını, bunlar arasında şike konusunda bulunduğunu söyledi. Sporun bir centilmenlik alanı olduğunu ve insanların hoş vakit geçirmek, eğlenmek için spor karşılaşmalarına gittiklerini dile getiren Çiçek, "Ama maalesef hepimizi üzen olaylar cereyan ediyor. Yasal tedbirler yetmiyorsa yeni tedbirleri süratle alırız. Bu noktada hepimize düşen görevler var. Verilen beyanların taraftarları kışkırtacak nitelikte olmaması lazım. Alınan tedbirleri el birliği ile uygulamamız lazım. Bu konuda bu hafta Meclis'te görüşülecek ve muhtemel yasadaki eksikleri tespit etmek üzere bir komisyon kurulacak. Kulüp yöneticileri ve spor yazarları da meseleyi olumlu bir istikamette yönlendirmelidir" diye konuştu.

Çiçek, kurulda ayrıca son dönemlerde yaşanan kap-kaç olaylarının da gündeme geldiğini belirtti. Nisan ayında yürürlüğe girecek yeni ceza kanunu ile kapkaçla ilgili değişikliklerin yapıldığını ve artık hiç kimsenin böyle bir suç işlediğinde cezasız kalacağı gibi bir kanaate varmaması gerektiğini kaydetti. Çiçek, konu ile ilgili kurulan ve 4 bakandan oluşan komisyonun çalışmaların bir an önce neticelendirmesi ve gerekli tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda Bakanlar Kurulu'nda mutabakat sağlandığını açıkladı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber