Başbakan Erdoğan, hava ambulans sistemini hizmete soktu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2008 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da hava ambulans sistemini hizmete soktu. Başbakan Erdoğan, daha sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük devlet hastanesi olan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni hizmete açtı.

Erdoğan, toplu açılış ve TOKİ tarafından yaptırılan evlerin anahtar teslim törenin ardından Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük devlet hastanesi olan Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Başbakan Erdoğan, hava ambulans sistemi çerçevesinde ambulans helikopteri hizmete soktu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İstanbul, Ankara ve Erzurum'da 3 helikopterin hizmete girdiğini; dördüncü helikopterin de Diyarbakır'da faaliyete geçeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, yılsonuna kadar ambulans helikopter sayısının 7'ye yükseleceğini; hedefin ise 17 helikopter olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra "Ya Allah, Bismillah, Allah şifalara vesile kılsın" diyerek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile hava ambulansın kurdelesini keserek hizmete soktu.

Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile günün anısına hastane bahçesine fidan dikti.

Erdoğan, tören alanından ayrılırken çocuklara oyuncak dağıttı.

DOĞU'NUN EN BÜYÜK HASTANESİNİ HİZMETE AÇTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük devlet hastanesi olan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni hizmete açtı.

Başbakan Erdoğan, ilk olarak hastanenin bahçesindeki helikopter pistine geçerek burada konuşlanan hava ambulans helikopterini hizmete soktu.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra 400 yataklı hastanenin açılış kurdelesini keserek hizmete soktu.

Başbakan Erdoğan, hastanede yatarak tedavi gören hastaları da ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber