Hakkari'deki toplu konutlar elde kaldı

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Biçer Mahallesi'nde yaptırılan 192 konuta, sadece 52 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Vali Erdoğan Gürbüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, evleri olmayan vatandaşlar için Haziran ayında yapımına başlanan konutların oldukça sağlam bir şekilde inşa edildiğine değinerek, alan içerisinde cami ve sağlık ocağının da bulunduğunu belirtti.

Konutların tapulu evi olmayan herkese 10 yıl vade ile satılacağını da anlatan Gürbüz, "Konutlar 8 bloktan oluşuyor. Her daire ise 100 metrekaredir. 10 yıl vade ile verilen konutlarda vatandaş 4 milyar lira peşinat ödeyerek geriye kalan parayı ise ayda 400 milyon lira ödeyerek taksitli bir şekilde ödeyecektir. Vatandaşlarımız kira öder gibi konut sahibi olacak. Ancak şu ana kadar 192 konut için sadece 56 kişi Halk Bankası Şubesi'ne müracaatta bulunmuş. Bu sayı oldukça yetersiz. Bu konutlar halkımız için yapılmış. Biz istiyoruz ki halkımız bu konutlardan yararlansın. Konutlara talep olmaması halinde Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'nde görevli personellere satacağız. Vatandaşlarımız bu konutları batı illerinde olsa 150 milyar liraya bile alamazlar. Halkımızın bunun bilincine varmasını istiyoruz" dedi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç ise konutların jeolojik çalışmalara göre 1. deprem kuşağına uygun olarak dayanıklı bir şekilde yapıldığına dikkat çekerek, "Başbakanlık TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde yapılan 192 konutun dışında 500 tane konutun daha yapılması için söz almıştım. Ancak elimizdeki konutları satamadığımız için sözü verilen konutların yapımı ise zora düştü. Bu konutları satmamız gerekiyor ki diğer konutların yapımına da başlansın. Yöre halkı ülkenin hiçbir yerinde bu kadara ucuz ev bulamaz.

Ellerine geçen bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. Konutlara başvuruda bulunarak ev sahibi

olmak istediklerini dile getiren vatandaşlar ise 10 yıl vadeyle verilen konutlar için 4 milyar lira peşinatın alındığını söylediler. Her ay 400 milyon lira taksit ödeyeceklerini de anlatan vatandaşlar, "İşsizliğin had safhaya ulaştığı ilimizde insanların maddi durumları iyi değil. Bu nedenle ne bir memur ne de bir işçi ayda 400 milyon lira taksit ödeyemez. Bir memurun aldığı maaş belli. Bu para ile 400 milyon taksit mi ödeyesin, yoksa ailesini mi geçindirsin. Yetkililerden istediğimiz ya vadeyi uzatsın ya da taksitleri biraz daha azaltsınlar. Aksi halde yapılan konutlara talep olamayacaktır" şeklinde konuştular.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber