İnsan Hakları Danışma Kurulunun yeni üyeleri belli oldı

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük tartışmaların yaşandığı kurulun yeni üyeliklerine Murat Çelikkan, Ali Bayramoğlu, Gülay Göktürk, Fatih Altaylı ve Abdurrahman Dilipak gibi ünlü isimler seçildi.

Azınlık Raporu ile büyük tartışmalar yaratan Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu'nun boş bulunan üyeliklere atanan isimler belli oldu.

Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, il barolarından boş bulunan iki üyelik için Diyarbakır Barosu ve Kayseri Barosu'nun İnsan Hakları Danışma Kurulu üyesi olarak belirlendiği kaydedildi. Çalışmalarında insan hakları konularına yer veren öğretim üyeleri kategorisinde boş bulunan üyeliklere ise Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hukuk Bilimleri Ana Bilim Başkanı Prof. Dr Mustafa Erdoğan, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nden öğretim üyesi Prof. Dr. Remzi Fındıklı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi ve Sabah Gazetesi köşeyazarı Prof. Dr. Mehmet Altan, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku öğretim üyesi Doç. Dr. İzzet Özgenç'in getirildiği belirtildi.

Yazı ve çalışmalarında insan hakları konularına yer veren araştırmacı ve yazarlar kategorisinde boş bulunan üyeliklere ise Radikal Gazetesi köşeyazarı Murat Çelikkan, Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ali Bayramoğlu, Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi köşe yazarı Gülay Göktürk, Hürriyet Gazetesi köşeyazarı ve Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Vakit Gazetesi köşeyazarı Abdurrahman Dilipak'ın seçildiği kaydedildi. Uluslararası mahkemelerde görev yapmış Türk uzman kategorisinde ise Avukat Hacı Ali Özkan'ın, sivil toplum kuruluşlarından Hukukun Üstünlüğü Derneği, Şefkat-Der, Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneği, Bursa Şehit Aileleri Terör Mağdurları ve İnsan Hakları Derneği, Kamu Araştırmaları Vakfı'nın seçildiği kaydedildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber