Türk Dişhekimleri Birliği: Hastanelerin devri doğru

Haber Giriş : 23 Kasım 2004 06:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinin, ilkesel olarak doğru olduğunu belirtti.
Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kutlanıyor

Yıldırım, dişhekimliği eğitiminin başladığı 22 Kasım'ı içine alan ?Dişhekimliği Haftası? nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi kararının ilkesel olarak doğru olduğunu kaydetti.

Önemli olanın, SSK hastanelerinin hangi kuruma devredileceği değil, sağlık hizmetlerinde çok başlılığın ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden Yıldırım, sağlık kuruluşları arasındaki çok başlılığın hizmet alanları arasında fark yarattığını, gereksiz harcamalara neden olduğunu savundu.

SSK hastanelerini birikimleriyle yaratan işçi ve işveren kuruluşlarının, bu süreçte söz ve karar mekanizması içinde yer alması gerektiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

?Oluşacak yeni yapıda mutlaka hizmet sunucularının, meslek kuruluşları, sendikalar ve diğer ilgili sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri de yer almalıdır. AKP iktidarının ve başka bir iktidarın sağlık hizmetlerini özelleştirme girişimleri hiçbir zaman kabul edilemez.

Sağlık hizmetleri tüm yurttaşlara eşit, ulaşılabilir şekilde verilmesi için yeni bir organizasyon yapılmalı ve devlet bu yapılanma için gerekli kaynağı olanaklarının son noktasına kadar kullanmalıdır."

AİLE HEKİMLİĞİNLİĞİNDE DİŞHEKİMLİĞİ HİZMETLERİ DE YER ALMALIDIR

Yıldırm, Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimliği ile ilgili pilot uygulama çalışmalarında mutlaka dişhekimliği hizmetlerinin de yer alması gerektiğini belirterek, "Pilot uygulamada nelerin eksik, yanlış yada doğru yapıldığı görülüp dişhekimliği hizmetlerinin sunumunun nasıl olması gerektiğine karar verilmelidir. "Vatandaş dişsiz, diş hekimi işsiz" deyişi artık son bulmalıdır.,

Türkiyede dişhekimliği hizmetleri AB ve diğer gelişmiş ülke dişhekimliği hizmetlerini aratmayacak kalitededir. Ancak insanlarımızın ağız ve diş sağlığı üçüncü dünya ülke insanları ile aynı seviyededir. İnsanlarımızın diş sağlığının neden bu kadar bozuk olduğu sorgulanmalıdır." dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber