Sınıfta tecavüz skandalı, 2 müfettiş görevlendirildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

AKŞAM

SON günlerde art arda yaşanan cinsel şiddet olaylarına bir yenisi eklendi. Bu kez tecavüzün adresi bir ilk- öğretim okulu, zanlısı 15, mağduru ise 14 yaşında... Skandal Çorum merkez Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda yaşandı. F.T. (15), okul arkadaşı S.K. (14) ile boş bir sınıfta ilişkiye girdi. Sınıfta yaşanan olayı gören öğrenciler durumu okul yönetimine bildirdi. 2 öğrenci yetkililer tarafından sorgulandı. S.K.'nin ailesi Çorum Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan F.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Seyfettin METE / ÇORUM


İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

A.A

Çorum Valisi Mustafa Toprak, bir ilköğretim okulunda yaşandığı iddia edilen ?cinsel yakınlaşma? olayıyla ilgili, ?Olayda okul yönetiminin bir ihmalinin olup olmadığının öğrenilmesi için 2 müfettiş görevlendirildi? dedi.

Vali Toprak, yaklaşık 10 gün önce kent merkezindeki bir ilköğretim okulu son sınıfta okuyan iki öğrenci arasında ?cinsel manada yakınlaşma? olayının duyulması üzerine Emniyet Müdürlüğünün ve Cumhuriyet Savcılığının harekete geçerek soruşturma başlattığını söyledi.

Vali Toprak, şunları kaydetti:

?10 gün önce ilköğretim son sınıf iki öğrenci arasında yaşanan 'cinsel manada yakınlaşma' olayının öğrenilmesi üzerine hemen harekete geçildi. Soruşturma kapsamında 1 öğrenci tutuklanarak cezaevine kondu. Bu olayda okul yönetiminin bir ihmalinin olup olmadığının öğrenilmesi için de 2 müfettiş görevlendirildi. Konu detaylıca araştırılacak. Öte yandan, çocuklar arasında bir cinsel birleşmenin olduğunu zannetmiyorum. Cinsel manada yakınlaşma olduğunu düşünüyorum. Biz bu konuyu duyar duymaz araştırma başlattık. Ama olaya küçük yaşta çocukların karışmasından dolayı onları deşifre etmek istemedik. Çocukların ve ailelerin zarar görmesini istemedik.?

Çorum Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Güngör de söz konusu okulda yaşanan olay için 2 müfettişin görevlendirildiğini, konunun araştırıldığını belirterek, ?Müfettişlerin raporuna göre gereken yapılacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber