Çay-Kur, DMO, TİGEM, PTT ve DDY'nin bazı limanlarının özelleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı

Haber Giriş : 04 Haziran 2003 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çay-Kur, DMO, TİGEM, PTT ve DDY'nin bazı limanlarının özelleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Metin Kilci, Çay-Kur, Devlet Malzeme Ofisi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, PTT ve Devlet Demir Yollarının bazı limanlarının özelleştirilmesine yönelik ön çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Kilci, Karadeniz Bakır A.Ş ile Eti Bakır A.Ş'nin özelleştirilmesi için Haziran ayı içerisinde ilana çıkılacağını kaydetti. Türkiye Denizcilik İşletmelerine ait Trabzon ve Dikili Limanı ile 5 adet geminin satışı için de bu ay ihale ilanına çıkılacağını açıklayan Kilci, SEKA'ya ait Kastamonu, Aksu İşletmeleri ile Taşucu Limanı ve Tersane alanı için 16 Haziran 2003'de yeniden ihaleye çıkılacağını ifade etti.

İGSAŞ, Eti Krom A.Ş ve Gerkonsan'ın blok satışlarına ilişkin ihale ilanlarının da bu ay içinde yayınlanacağını anlatan Kilci, ESGAZ ve BURSAGAZ'ın ilanlarının ise Temmuz ayının ilk haftasında ilana hazır olacağını açıkladı.

Bu arada, kapsamda olan Şeker Fabrikaları A.Ş için hazırlık süresinin 30 Haziran 2003 tarihine kadar uzatıldığını da açıklayan Kilci, özelleştirme stratejisinin belirlendiği yol haritasının Haziran sonuna kadar Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onaylanacağını söyledi.

Otoyolların programa alınmasına ilişkin karar taslağının ÖYK gündemine sunulduğunu da ifade eden Kilci, ancak boğaz köprülerinin özelleştirilmesine ilişkin yeni alternatifler üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Halk Bankası'nın özelleştirme programına alınması için Banka tarafından yapılacak hazırlık işlemlerinin tamamlanmasının beklendiğini belirten Kilci, Milli Piyango, İMKB ve İstanbul Altın Borsası'nın özelleştirilmesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Kilci, eğitim, sağlık, trafik ve sosyal hizmetler ile orman alanları ve tapu hizmetlerinin özelleştirilebilmesi ile ilgili çalışmaların da başlatıldığını kaydetti.
Nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber