Diyanete Vaize Alımında Mesleki Sınav Uygulanacak

4/B'li sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda, bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı için istisnai bir düzenleme yapılmıştır. Yapılan düzenleme ile Esaslara bir geçici madde daha eklenmiştir. Bu geçici madde, Diyanet İşleri Başkanlığına, 4/B'li personel alımında, 2008 yılında bir defaya mahsus olmak üzere, mesleki uygulamalı sınav yapma imkanı tanımaktadır. Yapılan değişikliğe ilişkin detay için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B'li personel alımında uygulanan mevzuat bir Bakanlar Kurulu Kararıdır. Bu kararın ek 2. maddesi 4/B'li personelin hangi usule göre istihdam edileceğini düzenlemektedir. 2007 yılında yapılan düzenlemede 3 usul bulunmaktaydı. Ancak, bunlardan sözlü sınava imkan tanıyarak personel alımına imkan veren düzenlemenin yürürlüğü Danıştay tarafından durdurulmuştu. Şuan için sadece iki usul bulunmaktadır. Buna göre kurumlar ya kendileri ilan edecek ya da ÖSYM kanalıyla 4/B'li personel alabilmektedir. Her iki yöntemde de sözlü sınav kullanılmamakta ve puan sırası esas alınmaktadır.

Ancak Esaslara göre "Bu Esaslara ekli 2 sayılı cetvelde unvanları belirtilen sözleşmeli personel pozisyonlarına alınacaklar sadece mesleki uygulamalı sınava tabi tutulabilmektedir." Ekli 2 sayılı cetvelde ise Diyanet İşleri Başkanlığının istihdam edebileceği türden bir unvan bulunmamaktadır. İşte buna imkan tanımak için geçici bir düzenleme yapılmıştır.

Ancak bu geçici düzenleme bir kezliğine yapılmıştır ve sadece 2008 yılında yapılacak alımda kullanılacaktır. İlgili düzenleme şu şekildedir:

?GEÇİCİ MADDE 7 ? Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında boş bulunan mevcut vizeli sözleşmeli personel pozisyonlarına alınacak personelin seçiminde, 2008 yılında bir defaya mahsus olmak üzere, bu Esasların ek 2 nci maddesinde belirtilen mesleki uygulamalı sınav hükümleri uygulanabilir.?

Mesleki sınavın, geçtiğimiz günlerde yayımlanan 200 bayan vaiz alımında mı yoksa başka bir personel alımında mı uygulanacağı Diyanetin açıklaması sonrasında belli olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber