Konya'da huzurlu beldenin karakolu kapandı

Haber Giriş : 23 Kasım 2004 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüfek sektörünün kalbinin attığı yörelerden olan Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Huğlu beldesinde, yaklaşık 19 ay önce açılan jandarma asayiş karakolunun, yörede adli vakaların az olması nedeniyle Jandarma Genel Komutanlığı kararıyla kapatıldığı bildirildi.

Huğlu Jandarma Asayiş Karakol Komutanlığı'nın kapanmasının ardından malzeme ve personeli, Beyşehir İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nın kent merkezindeki hizmet binasında yeniden konuşlandırıldı. Belediye Başkanı Mehmet Doğdu, Huğlu'nun, Türkiye'nin en huzurlu beldelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, "Jandarma karakolu kurulduktan sonra geçen 19 aylık süre içerisinde küçük çaplı sadece 14 adet adli olay intikal etmiş. Jandarma Genel Komutanlığı, gördüğü lüzum üzerine karakolun kapanmasına karar verdi. Zaten, karakolumuz beldemize Huğlu Jandarma Geçici Asayiş Karakolu olarak konuşlandırılmıştı" dedi.

Belediye Başkanı Doğdu, karakol için tahsis edilen binanın Huğlu Belediyesi'ne ait olduğunu da hatırlatarak, "Boşaltılan kurumumuza ait bu binayı beldemize dışarıdan gelen memur vatandaşlarımız için lojman ya da misafirhane olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Huğlu Beldesi'nde geçmiş dönemde, bir banka şubesi faaliyet göstermesine rağmen, asayiş olaylarına çok nadir rastlandığı için 2003 yılına kadar karakol kurmaya gerek görülmemişti. 2003 yılı Nisan ayında kurulan Huğlu Jandarma Karakolu'nun, yerleşim biriminde yükseköğrenimin giderek gelişmesi ve Türkiye'nin tek yüksekokul olan beldesi olması gibi nedenler gözönünde bulundurularak hayata geçirilmesine karar verilmişti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber