13 Kasım 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 13 Kasım 2008 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SON GAZİ MECLİS'TE YAPILACAK TÖRENLE UĞURLANIYOR

-Kurutuluş Savaşı'nın son gazisi, madalya sahibi emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl için TBMM'de tören düzenleniyor.

-Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan başta olmak devlet erkanı katılıyor. (Saat: 11.30)

-GÜL AZERBAYCAN'A GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakü Enerji Zirvesi'ne katılmak üzere Azerbaycan'a gidiyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Bakü'ye hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda Kamu İhale Kurumu Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-SAĞLIK BAKANLIĞI BÜTÇESİ PLAN BÜTÇE KOMİSYONU'NDA

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2009 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri yapılıyor. (Saat: 10.30)

-TBMM KOMİSYONLARI

-Adalet Komisyonu'nda Türk Borçlar Kanunu'nun görüşmelerine devam ediliyor.

-Milli Eğitim Komisyonu'nda, Yüksek Öğretim Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülüyor.

-KİT Komisyonu'nda Türkiye Kalkınma Bankası'nın 2005-2006 yılına ait denetim faaliyetleri görüşülüyor.

-TBMM Çevre Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplanıyor. (Saat: 10.30/11.00/10.00/12.30)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00/12.30/10.30/13.00/13.00/13.30/11.00)

-ERGENEKON DAVASI'NDA 13.DURUŞMA YAPILIYOR

-Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen ve 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı Ergenekon davasında 13. duruşma yapılıyor. (Saat: 9.30)

-BAKAN GÜLER 10. ULUSLARARASI ENERJİ ARENASI'NDA

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve EPDK Başkanı Hasan Köktaş "EPDK'nın 7. Yılında Türkiye Elektrik ve Doğal gaz Piyasaları" konulu Swiss Otel'de düzenlenecek olan 10. Uluslararası Enerji Arenası'na katılıyor. (Saat: 09.00)

-BAKAN GÜNAY MACARİSTAN KÜLTÜR EĞİTİM BAKANI HİLLER GÖRÜŞMESİ

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Macaristan Kültür ve Eğitim Bakanı Istvan Hiller ile Bakanlık Opera binasında bir araya geliyor.

-İki Bakanın görüşmesi sondasında Türkiye ile Macaristan arasında kültür ve eğitim alanında Kültürel Değişim Programı imzalanıyor. (Saat: 11.30)

-MEB'DEN TARİHİ İTİRAF: ?ÖĞRETMEN AÇIĞI 140 BİN, İŞSİZ ÖĞRETMENDEN YÖK SORUMLU?

-Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, yıllardır MEB'in açıklamaktan kaçındığı öğretmen açığı sayısını sonunda açıkladı. Yalçın, öğretmen açığının 140 bin olduğunu bildirdi.

-Yalçın, işsiz ve atanamamış öğretmenlerin sayısının ise 200 bini geçmesi konusunda tek sorumlunun Milli Eğitim Bakanlığı olmadığını savunarak, eğitim fakültelerinin YÖK kararıyla açıldığına işaret etti.

-Genel Müdür Yalçın, sözleşmeli öğretmenliğin ise ihtiyaç nedeniyle yapıldığını söyleyerek, ?Anayasa Mahkemesi'nin sözleşmeli öğretmenlik görevlendirmesini iptal etmesini beklemiyoruz. O nedenle şimdilik bir önlem alma gereği duymuyoruz? dedi.

-DÖVİZ GELİR GİDERİ ARASINDAKİ AÇIK 9.2 MİLYAR DOLAR

-Yılın ilk dokuz ayında Türkiye'nin döviz giderleri 156.7 milyar doları ithalat faturası olmak üzere toplam 181.4 milyar dolara ulaşırken, ihracat, turizm, taşımacılık, yurt dışı müteahhitlik gibi tüm alanlardan elde toplam döviz geliri 146 milyar dolarda kaldı. Döviz gelir-gideri arasındaki açık geçen yılın aynı dönemine göre 9.2 milyar dolar arttı.

-YARGITAY: "BORÇTAN, ELEKTRİK ABONESİ DEĞİL, KİRACI SORUMLU"

-Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kaçak elektrik kullandığı için cezalandırılan mülk sahibine destek çıktı. Daire kaçak elektrik kullanım bedelinin abonmanlık sözleşmesini imzalayan mülk sahibinden değil, kiracıdan tahsil edilmesi gerektiğine karar verdi.

-DANIŞTAY SON SÖZÜ SÖYLEDİ: "İLAÇLI STENT PARASINI DEVLET ÖDESİN"

-Danıştay, İdari Dava Daireleri Kurulu'ndan ilaçlı stent takmak zorunda kalan hastalara müjdeli haber. Kurul, kalp hastaları için hayati önem taşıyan ve yaklaşık 5-7 bin dolara mal olan ilaçlı stentlerin devlet tarafından ödenmesi gerektiğine karar verdi.

-DİYANET'TEN HACI ADAYLARINA UYARILAR

-100 bini aşkın hacı adayı 30 Ekim'den itibaren kafileler halinde kutsal topraklara doğru yola çıkmaya başladı. 2 Aralık'a kadar Türkiye'den 505 kafile hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklarda olacak. 600 kişilik sağlık ekibi de hacı adaylarının sağlıklarını kontrol altında tutacak.

-Diyanet İşleri Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy, hacı adaylarına uyarılarda bulunurken, şeker ve tansiyon gibi kronik hastalıkları olanların ilaçlarını yanlarında götürmelerinin faydalı olacağını söyledi. Ersoy, şeytan taşlama sırasında ise, hacı adaylarının mutlaka din görevlilerinin ikazlarına uymaları gerektiğini bildirdi.

-EBRU SANATÇISI ÖZYILDIZ, EBRULARINI BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK İÇİN SERGİLEYECEK

-Ebru sanatı ile ilk tanışması 2002'de Kastamonu Tarihi Münire Medresesi El Sanatları Çarşısında olan Hülya Özyıldız, ebruyla geçen 6 yılın ardından ilk kişisel sergisini 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Başöğretmen Atatürk ve Öğretmenlere itafen Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi'nde açacak.

-Ankara Çiğdem Mahallesi'nde kurduğu atölyesinde çalışmalarını sürdüren ve sergileme fırsatı bulan Özyıldız, 15. yy'dan bu yana süregelen ?Ebrunun sabır sanatı? olduğunu ifade ediyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber