Özel hastanelerin aciline alınmayanlar ALO 184'ü arasın

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Kasım 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastane kapısında kalanlar 7 gün 24 saat 184 şikayet hattımızı arayabilir.

Vatandaşı dışarıda bırakan hastane karşısında beni bulurS ağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada özel hastanelerin acil servislerine vatandaşı almamaları durumunda 184 şikayet hattına durumu bildirmelerini söyledi. Bu konuda son derece kararlı olduklarını söyleyen Akdağ şöyle devam etti: "Bu ülkede hastanelik yapan herkes sosyal güvenliğin, yeşil kartların veya belediyenin ödeyeceği fiyatlarla bu hizmeti sunmak zorundadır.

Başka türlü yapanlar yasayı ve vatandaşın hukukunu ihlal ediyor demektir. Böyle davrananlar karşısında beni bulur." Akdağ, yanıklı hastayı almayan özel bir hastaneye kapatma cezası verildiğini, gelen şikâyetler doğrultusunda acil hastaları almayan hastanelere işlem yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Levhalı önlem yolda

Bakanın bu açıklaması üzerine MHP'li Komisyon üyesi Münir Kutluata, ?Acil servislerde bu konuda çok büyük sıkıntı yaşanıyor. İşyerlerinde asılı olan ?vergi levhası' gibi acil servislere levha asalım mı?" önerisinde bulundu. Bu öneriyi ?güzel" bir öneri olarak nitelendiren Bakan Akdağ, ?Bunları notlarımıza alalım. Bunu vatandaşa gösterelim" yanıtını verdi.

Kısıtlama gerek

Bakan Akdağ konuşmasında milletvekillerinin özel hastanelerin alacağı katkı payına yüzde 30'luk sınır konulmasına ilişkin eleştirilere de sert çıktı. Akdağ, ?Hekimin bu kadar eksik olduğu bir yerde, özel sektör çok büyük ücretler vererek hekimleri transfer ederse, bunun karşılığını da vatandaştan talep ederse, böyle bir şeyin altından nasıl kalkacağız? Tabii ki bir kısıtlama getirmek zorundayız" ifadesini kullandı. Akdağ Türkiye genelinde bin 350 özel hastaneden sadece 20'sinin sisteme girmediğini de hatırlattı.

Düzgün KARADAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber