Teknolojide dolar 1.30'a sabitlendi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Kasım 2008 10:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hızla yükselen döviz kurları tüketicilerin teknoloji alışverişlerini yavaşlattı. Teknoloji marketleri çareyi kurları sabitlemekte buldu.

Küresel kriz nedeniyle teknoloji alışverişlerinde yaşanan düşüş teknoloji marketlerini kampanyalara yönlendirdi. Fiyatların neredeyse tamamen dolar ve Euro'ya endeksli olduğu teknoloji dünyasında son dönemde kurlarda görülen hızlı yükseliş fiyatlara yansımadı. Para piyasalarında dolar kurunun 1.68 YTL, Euro'nun da 2.00 YTL seviyelerini görmesinin üzerine teknoloji marketlerinde dolar 1.30, Euro 1.68 YTL'de sabitlendi. Teknosa doları 1.39 YTL, Gold ise tüm ürünlerde doları 1.30 YTL, Euro'yu 1.68 YTL'de sabitledi.

Öte yandan GSM sektöründe zaten zirvede olan rekabet numara taşıma ile iyice kızıştı. Türkiye'nin 3 GSM şirketi de numara taşıma ile müşteri kapmak ya da ellerindeki aboneleri kaybetmemek için her gün yeni bir tarifeyle karşımıza çıkıyor.

iPod Giy Gap Dinle!

Apple ve Gap, bir yılbaşı kampanyasına imza atıyor. ?iPod Giy Gap Dinle!' sloganıyla hareket eden Apple ve Gap'in başlattığı kampanya kapsamında Gap mağazalarından 400 YTL'ye kadar alışveriş yapanlara iPod shuffle 1GB, 900 YTL'ye kadar alışveriş yapanlara iPod nano chromatic 8GB, 1.500 YTL'ye iPod touch 8GB ve 4.000 YTL'lik alışveriş yapanlara MacBook anında hediye ediliyor.

TEKNO ETKİNLİK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek EMC Forum, 18 Kasım'da Four Seasons Hotel Ortaköy'de gerçekleştiriliyor. EMC Forum'un bu yılki konuşmacıları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-ARGE Ankara Milletvekili Reha Denemeç ve EMC Başkan Yardımcısı Ken Steinhardt. EMC Forum'da, ?Bilgi Odaklı Yaklaşım' masaya yatırılacak.

Sabit kurlar 30 Kasım'da son

GOLD mağazaları doları 1.30, Euro'yu da 1.68 YTL'den sabitledi. Tüm ürünlerde geçerli olan kampanya için bugün son gün. Kampanya 300 YTL ve üzeri alışverişler için geçerli. Teknosa ise yeni düzenlemesiyle tüm masaüstü bilgisayar ve HP dizüstü bilgisayarlarda doları 1.39 YTL, tüm Fujitsu Siemens dizüstü bilgisayarlarda ise doları 1.30 YTL olarak sabitledi. Kampanya 30 Kasım'a kadar sürecek.

GSM'de rekabet iyice kızıştı

GSM sektöründe zaten zirvede olan rekabet numara taşıma ile iyice kızıştı. 3 GSM operatörü de hem yeni abone kazanmak hem de mevcut abonelerini kaybetmemek için hergün yeni bir sürprizle tüketicinin karşısına çıkıyor. Turkcell mevcut aboneleri için ?haftanın 2 günü bedava' derken, Vodafone CepLimitsiz tarifesi ile günde 1 YTL'ye sınırsız konuşturuyor. Avea ise ayda 12.5 YTL'ye 3 ay boyunca sınırsız konuşuyor.

Canon'dan ?KDV bizden' kampanyası

CANON, dijital fotoğraf makinesi almak ya da makinesini yenilemek isteyenler için aralarında Avrupa'da ödül kazanmış EOS 1000D ve EOS 450D'nin de bulunduğu modellerinde, ?KDV bizden' kampanyası başlattı. 31 Aralık'a kadar sürecek kampanyada EOS 1000DKIT 720 Euro, EOS 450DKIT 872 Euro, EOS 50D Body 1.694 Euro'dan satılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber