TOKİ'den İstanbul Kayabaşı konutlarına başvuru kolaylığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2008 14:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Toplu Konut İdaresi (TOKİ), alt gelir grubuna yönelik konutlar için başvurulara kolaylık sağlamak amacıyla, aranan azami gelir sınırını; İstanbul Kayabaşı projesinde 2 bin 250 YTL'ye yükseltti.

TOKİ, Türkiye genelinde, alt gelir grubuna yönelik konut satışlarında başvurular için 1,6 bin YTL azami aile geliri şartı koyarken, bu sınırı İstanbul için 2 bin YTL olarak uyguluyordu. İstanbul Kayabaşı'nda 24 Kasım'da başlayacak satışlar için ise bunu 2 bin 250 YTL'ye yükseltti.

Alt gelir grubuna yönelik konut satışlarında, konutlara "gerçekten dar gelirli olan insanların başvurmasını sağlamak üzere" azami gelir şartı uygulanıyor. Azami gelir sınırı belirlenirken, ailede bir memur, bir asgari ücretli veya iki asgari ücretli bulunduğu kabul ediliyor.

TOKİ ve özel sektör tarafından toplam 65 bin konut yapılması öngörülen Kayabaşı'nda, TOKİ'nin satışa çıkardığı toplam 8 bin 264 konut için başvurular 24 Kasım'da başlıyor. Konutların 1060'ı deprem nedeniyle yıkılma riski bulunan konutların sahiplerine, 2 bin 104'ü alt gelir grubuna ayrılırken, kalan 5 bin 100 sosyal konutun satışına Halk Bankası aracılık edecek.

Alt gelir grubuna yönelik 2 oda 1 salon nitelikli 2 bin 104 adet konutlar için başvurular TOKİ'nin İstanbul'daki Uygulama Dairesi Başkanlığına yapılacak.

Başvurular, "Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri", "İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazileri", "En az yüzde 50 Özürlü Vatandaşlar", "Diğer alıcı adaylar" olmak üzere 4 kategoride kabul edilecek.

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar, konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecek. Konutlar Sözleşme tarihinden itibaren 24 ay içerisinde teslim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber