İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenler için 3 bin konut daha yaptırılıyor

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 05:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bütün eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nünü kutlayarak önemli müjdeler verdi. Çelik, Vakıfbank kredisi desteğiyle laptop bilgisayar ve İLKSAN'ın yaptıracağı 2 bin 788 konutun dışında, MEB ve TOKİ iş birliğiyle 3 bin konut daha yaptırılarak öğretmenleri ev sahibi yapacaklarını açıkladı. Öğretmenlerin laptop bilgisayar sahibi yapılmasıyla ilgili proje konusunda ihale aşamasına geldiklerini açıklayan Çelik, ?Şimdi tüm illerimize genelge yayınlıyoruz. Kimler bilgisayar almak istiyor veya istemiyor, onu belirliyoruz. Fiyatı konusunda net bir rakam şimdiden açıklamam doğru olmaz. Çünkü alımlar konusunda ihaleye çıkılacak. Ancak şunu söyleyebilirim; öğretmenlerimize bu bilgisayarları maliyetine vereceğiz? diye konuştu. Çelik'in, Öğretmenler Günü kutlamasında ikinci müjdeli haberi konut projesi oldu. Çelik; İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı İLKSAN-TOKİ arasında Sincan'a yaptırılacak olan 2 bin 788 konutun dışında, Milli Eğitim Bakanlığı ile TOKİ arasında 3 bin konutluk projeyi hayata geçireceklerini söyledi. ?Öğretmenlerimizi konut sahibi yapacağız? diyen Çelik, konutların yine Sincan ilçesinde yaptırılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimde acilen çözüm bekleyen en önemli üç problemi açıkladı. Bu problemlerin başında kaliteli öğretmen yetiştirilmesinin başta geldiğini belirten Çelik, diğer meselelerin eğitimin içeriğiyle ilgili kısmını teşkil eden müfredat ve eğitimin alt yapısıyla ilgili olarak teknolojik alt yapının tamamlanması olduğunu ifade etti. Okullaşma, fiziki mekanların iyileştirilmesi ve rehberlik servisi konularına da çözüm üretilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti: ?Daha çok kırsal kesimde kitaplara ulaşma zordu. İlköğretim okullarına ücretsiz ders kitabı dağıtarak bunu aştık. Şimdi ortaöğretime yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu konuyu ciddi anlamda yoluna koyduk. Öğretmenliğe atama çileydi. Şimdi bilgisayarda elektronik ortamda bu meseleyi de tamamen çözdük.?

AB standardını yakalayacağız
Çelik, sendikaların hükümete YÖK'ün yeniden yapılandırılması ve meslek lisesi mezunlarının ÖSS'de uğradıkları mağduriyetleri konusunda sınıfta bıraktıklarının hatırlatılması üzerine, bu konuda kararı kendisinin tek başına verecek durumda olmadığını açıkladı. Çelik, YÖK ve meslek liselerinin tekrar gündeme alınmasıyla ilgili karar konusunda ?Bu kararı hükümet verecek? dedi. YÖK ve meslek liselerinin AB ilerleme raporunda sürekli vurgulanan bir mesele olduğunu da belirten Çelik, ?AB'nin bizden istediği budur. 17 Aralık'ta tarih alacağız. Bütün alanlarda olduğu gibi, eğitim alanında da AB standartlarına ulaşabilmek adımlar atacağız? diye konuştu.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber