TOKİ, depremzedeler için ev yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOCAELİ- Meydana gelen Gölcük depreminde mağdur olan vatandaşlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bin 200 mağdur için ev yapacak. Evleri, mağdur vatandaşlar kuraya girmeden çok cüzi bir para ile alabilecek.

Meydana gelen 17 Ağustos Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de depremzedelerin sıkıntıları bitmiyor. Depremin üzerinde 9 yıl geçmesine rağmen halen yaralar tam anlamı ile sarılmış değil. Depremde evleri yıkılan ve zarar gören çok sayıda vatandaşın mağduriyeti giderilirken, birçoğu ise unutuldu. Unutulanlar, yıllardır haklarını almak için mücadele verdi. Mağdur olan vatandaşları yıllar sonra sevindirecek haber AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'tan geldi. Işık, TOKİ'nin depremzedeler için Kocaeli'de bin 200 konut yapacağını açıkladı. Fikri Işık, Arızlı'da çok değerli arazide yapılacak konutlardan, Depremzedeler Derneği bünyesinde kurulan kooperatifin üyeleri ile Arızlı'daki Irak evlerinde oturan hak sahibi olamamış depremzedelerin kuraya girmeden satın alabileceklerini söyledi. Işık, "Bu konutlar, mağdurlara çok düşük peşinatla verilecek. Aylık taksit miktarı 200-300 YTL civarında olacak ve bu ödemelere de vatandaş evine girip, tapusunu aldıktan sonra başlayacak." dedi.

D-100 karayolunun Hereke-Yarımca arasındaki bölgede de duble yol inşaatının başladığını belirten Işık, 2009 yılı sonuna kadar D-100'ün tamamının duble yol haline geleceğini söyledi. Işık sözlerini şöyle tamamladı: "Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil ulaşıma açılmasını çok yakından takip ediyoruz. Askeri kesimden kaynaklanan birkaç konu nedeniyle bugüne kadar havaalanı açılamadı. Yakında bu sıkıntıların da ortadan kalkacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber