Kadın doktora hasta dayağı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'DA BAYAN DOKTORUN DARP EDİLDİĞİ İDDİASI

- SAĞLIK OCAĞINDA GÖREVLİ BAYAN DOKTORUN, SIRA BEKLEMEK İSTEMEYEN BİR HASTA TARAFINDAN DARP EDİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

- DARP EDİLDİĞİ İDDİA EDİLEN BAYAN DOKTOR VENHAR ONAT:

- "URFA GÜZEL MEMLEKET AMA KAYSERİ'DE OLMAYI TERCİH EDERDİM"

- ŞANLIURFA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. HASAN DEMİR:

- "BU OLAYI KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

MÜCAHİT YOLCU - FERHAT ÖZER

Şanlıurfa'da Beykapısı Sağlık Ocağı'nda görevli 28 yaşındaki pratisyen bir bayan doktorun, sıra beklemek istemeyen bir hasta tarafından darp edildiği öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, olay önceki gün öğle saaatlerinde Şanlıurfa il merkezinde bulunan Beykapısı Sağlık Ocağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, mecburi hizmetini yapmak üzere yaklaşık 1 buçuk ay önce memleketi Kayseri'den Şanlıurfa'ya gelen pratisyen doktor Venhar Onat, sağlık ocağında görev yaptığı esnada, sırada bekletildiği iddiasıyla muayene olmaya gelen 23 yaşındaki İ.D. tarafından darp edildi. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs karakola götürülürken, yaralanan bayan doktor Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve 5 gün çalışamaz raporu verildi.

Bayan doktorun ailesi ve yakınları olayı duyar duymaz, Kayseri'den Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir de, hastanede tedavi altına alınan doktoru ziyaret etti. Yaklaşık 1.5 ay önce Şanlıurfa'ya atanan ve nişanlı olduğunu belirten bayan doktor Venhar Onat, güvenlik güçlerinin gerekeni yapacağından emin olduğunu kaydederek, "Tek kişiydi darp eden beni. Urfa güzel memleket ama Kayseri'de olmayı tercih ederdim. Mecburi görevim bitene kadar çalışacağım" dedi. Bayan doktorun ağabeyi

Ömer Faruk Onat ise, "Duyar duymaz Kayseri'den geldik. Olay emniyet güçlerine intikal etti. Onlar gerekeni yapacaklardır. Biz kardeşimizin raporunu aldık" diye konuştu.

Hastanede bayan doktoru ziyaret eden Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir de, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak, "Maalesef daha öncede böyle bir olay yaşadık. Tabi kötü ve üzücü bir olay. Mecburi hizmet kapsamında yaklaşık 200 hekim ilimizde çalışıyor. Maalesef dün üzücü bir olay yaşadı. Bir vatandaşımız, orada görev yapan bayan bir doktorumuzu darp etmiştir. Bu olaylar üzücü ve heves kırıcıdır. Bu olay bizi üzmüştür. Doktorumuzun da psikolojisini

bozmuştur. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Sonuçta mağdur olan yine halk olacaktır. Bu tür olaylar halka yapılan davranışlardır. Hekimimizin gireceği psikolojik durum, moral bozukluğu dolayısıyla bu olayı olumsuz olarak yaşayacak olan vatandaştır. Bu olayı kabullenmek mümkün değildir. Bu olayların bir daha yaşanmaması için, olabilir oradaki yoğunluktan iş akışından bazı sıkıntılar olabilir, biz bu tür olayların yaşanmaması için İl Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapıyoruz"

şeklinde konuştu.

Hastanede tedavisi devam eden bayan doktor Venhar Onat'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, zanlı İ.D.'nin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber