İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen parasızlıktan öldü iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2008 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akciğerindeki rahatsızlık sebebiyle 24 saat tüpe bağlı yaşayan Almanca öğretmeni Filiz Sayıncan, hayatını kaybetti.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde ikamet eden Filiz Sayıncan'a 4 yıl önce solunum yetmezliği rahatsızlığı ile Türkiye'de çok nadir rastlanan "Kistik Fibrozis" teşhisi konulmuştu. Henüz yeni başladığı meslek hayatını yarıda bırakmak zorunda kalan genç öğretmenin tedavisine 3 yıl sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başlanırken, genç öğretmen, "kronik pankreatit, kronik solunum yetmezliği, diabet, pulmonar hiper tansiyon" problemleri yüzünden 24 saat oksijen tüpüne bağlı olarak yaşıyordu.

Hastalığı sebebiyle 39 kiloya kadar düşen Filiz Sayıncan'ın tek kurtuluş ümidi, Avusturya'da yapılacak olan akciğer nakliydi. Avrupa organ listesine alınabilmesi için 33 bin euro depozit gereken öğretmen için, Bursa Valiliği kanalıyla yardım kampanyası başlatıldı. Ancak gereken para toplanamayınca hayati önem taşıyan ameliyat da yapılamadı. Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki evinde fenalaşan Filiz Sayıncan, hayatını kaybetti.

Okulu çok özledim

Sağlığına kavuşacağı günü iple çektiğini İHA'ya anlatan Filiz Sayıncan, "İyi olunca tekrar sınıfta öğrencilerimle bir araya gelmek istiyorum. Okulu çok özledim. En büyük hayalim, iyileştikten sonra yorulana kadar koşabilmek" demişti. İşçi emeklisi olan baba Cemal Sayıncan ise biricik kızının ölümünün ardından, "Bu hastalık için ülkemizde yeterli bilgiye sahip doktor ve imkan yok. Yıllarca kızım doktora gitti, ilaç yazıp bizi yolladılar. Gereken izni aldık ve kampanya başlattık. Uzanacak elleri bekledik ama kimse yardım etmedi. Benim evladım öldü. Benim kızım gibi Türkiye'de çok sayıda hasta var. Umarım onlar da ölmez" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber