Öğrenciler derste montla oturuyor, teneffüste ateş yakarak ısınıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2008 15:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bilecik Anadolu Lisesi'ne doğalgaz hattı gelmeden, kömürlü kalorifer kazanının sökülmesi üzerine öğrenciler soğukta kaldı. Soğuklar aniden bastırınca derste montla oturan öğrenciler teneffüslerde ise ateş yakıp ısınmak zorunda kalıyor.

Bilecik ve ilçelerine doğal gaz dağıtımı yapan Beygaz'ın, 2009 yılı yatırımına aldığı Anadolu Lisesi'nde, firmaya sormadan başlatılan doğalgaz çalışması öğrencileri soğukta bıraktı. Beygaz'ın, bölgede bu yılki yatırımlarını durdurduğu bir dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen bir emirle okulların doğalgaza geçmesi istendi. Bunun üzerine harekete geçen Bilecik Anadolu Lisesi, kömür kazanını sökerek okula doğalgaz döşetti. Ancak, doğalgaz ana boru hattı okula gelmediği için okula gaz verilemedi. Okulların açılmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen ısınma sorunu çözülemeyen okulda ortaçağ manzarası yaşanıyor.

Soğuk havaların aniden bastırması üzerine öğrenciler derslerde montla oturuyor. Sınıfların buz kestiğini söyleyen, öğretmenlerin dahi montla ders anlattığını belirten öğrenciler, bu şartlar altında ders işlemenin mümkün olmadığını, ısınma sorunu çözülünceye kadar okulların tatil edilmesini istiyor. Öğretmenlerin soğuk nedeniyle dersi erken bitirdiğini, kendilerinin ise anlatılanı anlamadığını belirten öğrenciler, yetkilileri eleştiriyor. Derste montla oturduklarını teneffüste ise okul bahçesi kenarına yaktıkları ateşle ısındıklarını anlatan belirten öğrenciler, bu durumun ne zamana devam edeceğini ise bilmediklerini söylüyor.

SORUNA VOLEYBOL SAHASI NEDEN OLMUŞ

Beygaz yetkilileri, 2006 yılında okula giderek doğalgaza geçip geçmeyeceklerini sorduklarını, okul yönetiminin ise 'Voleybol sahası yapıyoruz, doğalgaza bakamayız' dediklerini belirttiler. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen okulu doğalgaz abonesi bile olmadığını, abone olsalardı bugüne kadar hattın çoktan çekileceğini belirten doğalgaz firması yetkilileri, hattı bugünlerde bitireceklerini söylediler.

Okul Müdürü Orhan Atabek ise 2006 yılında Beygaz'ın kendilerine geldiğini, o yıl voleybol sahası yatırımı olduğu için doğalgaz yatırımına geçemeyeceklerini söylediklerini belirtti.

Beygaz Müdürü Mehmet Çelik, okulun 2008 ve önceki yıllar için doğalgaz talebi olmadığını, bu yüzden bölgedeki şebeke yatırımlarını 2009 yılına ertelediklerini söyledi. Çelik, "Okula doğalgaz yapılmadan önce, bize sorsalardı bu gün bu sorun yaşanmazdı. Ancak, bizim ana şebeke hattı döşemediğimiz bir yerde, okulun kömürlü kalorifer sistemi sökülmüş ve doğalgaza geçilmeye çalışılmış. Doğalgaza geçilemediği ve kömür kazanı söküldüğü için öğrenciler soğukta kalmış. Bunun üzerine biz hemen yatırım programımızda ufak bir değişiklik yaparak okulumuza hat çekmek için çalışmaları başlattık. Bugün yarın çalışmalar biter. Okul da iç sistemi tamamlarsa öğrenciler ısınır" dedi.

Öğrenci velileri, çocuklarının hasta olmaya başladığını, her gün kat kat elbiselerle okula gönderdiklerini söylüyor. Veliler, okulların açılmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen sorunun çözülmediğini, yetkililerin ise kendilerine tatmin edici bir cevap vermediğini öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber