Sadettin Orhan, seviyeyi düşürmeden Ali Tezel'e cevap verdi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇOK ÇOK ÜNLÜ ÜSTADA!

Okurlarımızın bildiği üzere, arada bir gündeme gelen, "emekli aylıkları 1 Ekim'de 223 YTL olacak" veya "emekli aylıkları %50 düşecek" başlıklı haberlerle ilgili birkaç yazı kaleme aldık.

Bu haberlerin abartılı olduğunu, bugünkü emeklileri ya da ilerleyen yıllarda emekli olacakları ilgilendirmediğini, yeni uygulamanın 2040'lı yıllarda bağlanacak taban aylıklarla alakalı olduğunu yazdık.

En sonunda da bu haberleri açık bir dille yalanlamak zorunda kaldık. Zira şu an emekli aylığı almakta olan çok sayıda okurumuzdan "Benim aylığım şu an 600 YTL, bundan sonra 223 YTL'ye düşecekmiş, doğru mu?" tarzında sorular alıyorduk. Konuyla hiç ilgisi olmadığı halde tedirgin olan bu insanlara meseleyi anlatmak boynumuzun borcuydu ve anlattık.

Fakat yazılarımızda haberlerin kaynağı olan Ali TEZEL'in ismini vermediğimiz, kendisini doğrudan hedef almadığımız ve meseleyi şahsileştirmediğimiz halde, kendisi bizimle alakalı zehir zemberek bir yazı kaleme almış. Ne şahsım ne de gazetem hakaret ve hamaset üzerinden geçinme derdinde olmadığımızdan, ben seviyeyi zatıalileri kadar düşürmeyeceğim ancak;

- En düşük emekli aylığı 1 Ekim'de 223 YTL olacak dedin, yalan çıktı!

- 1 Kasım'da 30 milyon kişi hastane kapılarında kalacak, sağlıkta kaos yaşanacak dedin, yalan çıktı!

- 18-29 yaş arası gençlerin istihdamına teşvik getiren yasa 30 yaş üstünü işsiz bırakır dedin, yalan çıktı!

Sen bu yalanları milletin gözünün içine baka baka söylerken utanmayacaksın, ben yazınca da bozulacaksın! Yazdığım yazıları okurken, vücudunun bütün delikleriyle güldüğünü ifade etmişsin. Vücudunda kaç delik olduğu ve onlarla ne yaptığın beni ilgilendirmez ama sana tavsiyem konuşurken sadece ağzınla konuş ki ne konuştuğunu bilesin!

Sadettin Orhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber