AÜ: Rektör yardımcımız 4 görevi birden yürütüyor ancak ek ücret almıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi (AÜ), rektör yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Certel hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yaptı. AÜ'den yapılan yazılı açıklamada Muharrem Certel hakkında basında gerçeğin yanlış anlaşılmasına neden olacak şekilde haberler yer aldığı belirtildi.

AÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Muharrem Certel'in asli görevi olan Ziraat Fakültesi öğretim üyeliğinin yanı sıra idari olarak rektör yardımcılığını da yürüttüğü bildirildi. Bu iki görevinin dışında Certel'in Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) tarafından belirlenen usullere uygun olarak Hukuk Fakültesi ile Beden Eğitim Spor Yükskeokulu'nun da dekan ve müdürlük görevlerini vekaleten yürüttüğü hatırlatıldı. Açıklamada, bir fakülte dekanı veya yüksekokul müdürü istifa ettiği zaman o görevin otomatik olarak rektörün uhdesine geçtiği hatırlatıldı. Dekanlık için YÖK tarafından yeni bir atama yapılıncaya kadar rektörün o görevi kendi uhdesinde tutabileceği gibi bir öğretim üyesinin vekalet etmesini de isteyebileceği hatırlatılan açıklamada, yüksekokul müdürü için de yeni bir atama yapıncaya kadar bu görevi vekaleten yürütmek üzere bir öğretim üyesine verebildiği anımsatıldı.

Bir fakülteye dekan atanması işleminin YÖK tarafından kanunlarda belirlendiği şekliyle yapıldığı ve bu işlem bazı durumlarda 6 ay sürebildiği ifade edilen yazılı açıklamada, "Bu süre zarfında boş kalan makamlara yine YÖK tarafından rektörlükçe önerilen kişiler arasından uygun görülen kişiler asaleten atama yapılıncaya kadar vekâlet etmektedir. Bir yüksekokula müdür atanması da Rektör tarafından yapılan atama yoluyla gerçekleşmektedir. Vekâlet eden kişiler bu görevleri yerine getirdikleri sürece ek bir takım sorumluluk ve görevleri üstlendikleri halde kendi asli görevlerinin haricinde herhangi bir ek ücret almamaktadırlar." denildi.

AÜ'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında Prof. Dr. Muharrem Certel'in asli göreviymiş gibi gösterilen Hukuk Fakültesi Dekanlığı'na vekâlet etme görevinin de arzusu ile değil tüm üniversitelerde olduğu gibi YÖK tarafından kanunlarla belirlendiği çerçevede kendisine verilen bir görev olduğu hatırlatılan açıklamada "Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü vekâleti ise rektör tarafından yeni müdür atanıncaya kadar rektör yardımcımıza yüklenen bir görevdir. Prof. Dr. Muharrem Certel her iki vekâleti için de kesinlikle ek ücret almamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber