Hakkari'de yaralanan er şehit oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesindeki topçu taburunda görevini yaparken, 9 Kasım'da Irak'ın kuzeyinden PKK'lı teröristlerin attığı havan atışında yaralanarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi gören topçu er Abdülkerim Aytiş şehit oldu. 21 yaşındaki şehit er Aytiş, yarın memleketi Siirt'te toprağa verilecek.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Pervari ilçesine bağlı bağlı Okçular köyü nüfusuna kayıtlı topçu er Abdülkerim Aytiş, 3'üncü Taktik Piyade Tümenine bağlı olarak Hakkari'nin Çukurca İlçesinde konuşlanan Topçu Taburunda vatani görevini yaparken, 9 Kasım'da teröristlerin Irak'ın kuzeyinden Çukurca'nın Çayırlı bölgesine yaptığı havan atışlarında yaralandı. Önce Hakkari ve Diyarbakır Asker Hastanelerinde tedavisi süren Ayteş, daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisine sevk edildi.

Siirt Valiliği, evli ve 1 çocuk babası Abdülkerim Aytiş'in tedavi gördüğü GATA'da dün yoğun bakımda iken şehit olduğunu belirterek, şehit askerin cenazesinin askeri uçak ile Siirt'e getirildiğini açıkladı. Şehit askerin yarın Siirt merkez Çarşı camiinde cuma namazından sonra kılınacak cenaze namazına müteakip yapılacak askeri törenle doğum yeri olan Pervari ilçesi Okçular köyüne helikopter ile götürülerek toprağa verileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber