Arkadaşını denizaltıyla gezdiren binbaşı...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

DENİZ Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı denizaltıya sivil arkadaşını alarak Marmaris'ten Gölcük'e kadar götüren denizaltı komutanı binbaşı hakkında dava açıldı. Askeri mahkemede ?emre itaatsizlikte ısrar? suçundan yargılanan denizaltı komutanı sanık binbaşı önce ?beraat? etti.

Davanın temyiz incelemesini yapan Askeri Yargıtay, ?beraat? kararını suç vasfı yönünden bozdu ve eylemi ?komutanlık görevini kötüye kullanmak? suçu olarak değerlendirdi. Ancak bu suçtan mahkumiyet kararı verilebilmesi için ?kamu zararının oluşması? veya ?haksız kazanç sağlanması? gerekiyor. Yerel mahkeme bu kriterleri tespit edemezse, sivil arkadaşını Marmaris'ten Gölcük'e götüren denizaltı komutanı ?beraat? edecek.

Askeri Yargıtay Daireler Kurulu'nun kararına konu olay 2002 yılında Marmaris'te başlayıp Gölcük'te sonuçlandı. Marmaris Aksaz Üssü'nde görevli ?Saldıray? adlı denizaltının komutanı binbaşı, denizaltının bakımı için Gölcük Üssü'ne giderken denizaltılara meraklı yakın arkadaşı S.K.'nın ısrarı üzerine denizaltıya aldı. 4 gün yolculuk sonunda denizaltı Gölcük'e ulaştı. Dava süreci ise bu gelişmenin ardından başladı.

Ersin BAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber