50 yaştan sonra üniversite şansı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, Açıköğretim Fakültesi'nde sınırsız kontenjan tanıyor. 50 yaş üzerindeki vatandaşlar için ise ÖSS puanı şartı bile aranmayacak.

YAKUP BULUT / ANKARA

YÖK, işletme, maliye, kamu yönetimi ve iktisat bölümlerini isteyen herkesin uzaktan eğitim yoluyla okuması için bu bölümlere Açıköğretim Fakültesi'nde sınırsız kontenjan tanıyacak.Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) önlisans ve açık öğretim tercihi yapabilmek için istenen 145 puanı geçen tüm öğrenciler işletme, maliye, kamu yönetimi ve iktisat bölümlerinden birini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olarak okuyabilecek.

Açıköğretimde önlisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanı olan 145 puan şartı belirli bir yaşın üzerinde olan vatandaşlar için aranmayacak. YÖK'te yapılan ilk planlamaya göre 50 yaş üzerindeki vatandaşlar için puan şartı aranmayacak. 50 yaş üzerindeki her vatandaş istediği an Açıköğretim Fakültesi'nde işletme, maliye, kamu yönetimi ve iktisat bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimi alabilecek. YÖK Genel Kurulu'nda şu an için düşünülen 50 yaş sınırının düşürülmesi veya artırılması da mümkün olabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber