Anayasa Mahkemesi'nin burs kararı öğrenciler adına kayıp olarak değerlendirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanları, belediyelerin doğrudan üniversite öğrencilerine burs vermesini engelleyen Anayasa Mahkemesi kararına tepki gösterdi.

Türkiye'nin en çok burs veren belediyeleri arasında bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da öksüz, yetim, özürlü, ihtiyaç sahibi öğrenciler yanında Konya'da üniversite sınavlarında ilk 5 bine girmiş öğrencilere burs verdiklerini belirterek, Anayasa Mahkemesi kararının öğrenciler adına bir kayıp olduğunu söyledi. Gerekçeli kararı inceledikten sonra daha geniş bir değerlendirme yapabileceklerini ifade eden Akyürek, "Ancak bu karar ihtiyaç sahibi öğrenciler adına bir kayıptır. Gerekçeli kararı inceleyelim ona göre hukuki yollarını araştıracağız" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de, karar ile ilgili öğrenciler adına üzüntü duyduğunu belirterek, "Kararı bu gün öğrendim. Biz hukukun üstünlüğünden yana bir yapıya sahibiz. Kararı inceleriz, bakarız, ne gerekiyorsa yaparız. Ancak öğrenciler adına üzüntümü ifade ediyorum." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise gerekçeli kararı inceledikten sonra ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber