Çankal'ı öldüren polis tutuklandı

Haber Giriş : 22 Kasım 2008 12:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Altındağ'da gözaltına almak isteği Soner Çankal'ı, kendisine yakınlarıyla birlikte saldırdığı gerekçesiyle vurarak öldüren polis memuru, tutuklanarak cezaevine gönderildi

Altındağ'ın Çinçin Mahallesi'nde devriye gezen yunus ekiplerinde görevli bir polis memuru, kimlik sorduğu Soner Çankal'ı (17) gözaltına almak istemiş; polis memuruyla Çankal arasında yaşanan kovalamaca ölümle sonuçlanmıştı. İsmi gizli tutulan polis memurunun tabancasından çıkan mermilerden biri, Çankal'ın ölümüne neden olmuştu. Polis memurunun, Çankal ve yakınlarının bıçaklı ve sopalı. saldırısına uğradığı ve kendisini korumak için ateş açtığı öne sürülmüştü.

Olay yerinde bir tabanca, bir sustalı bıçak ve çok sayıda esrar paketi bulunduğu açıklanmıştı. Adam yaralafnak, uyuşturucu satmak ve hırsızlık gibi 22 ayrı suçtan sabıkası bulunan Çankal1 m, ¦iki ayrı suç nedeniyle de arandığı saptanmıştı.

Olay sırasında bıçakla yaralanan polis memuru, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra önceki gece adliyeye sevk edildi.

Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkartılan polis memuru, Çankal'ı tabancayla vurarak öldürdüğü İçin tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÜSKÜL BİLGİ İSTEDİ ?

Öte yandan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, ÇankaTın ölümüyle ilgili olarak, Ankara Valiliği'nden bilgi istedi. Üskül, konuyla ilgili olarak, olaya müdahale eden polis ekibindeki görevlilerin, gerek kendi aralarında gerekse haber merkeziyle yaptıkları telsiz görüşmelerinin de yer aldığı bilgilerin, İnsan Hakları Komisyonu Kanunu'nun 5. maddesi gereğince acilen komisyona gönderilmesini talep etti.

Taraf/ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber