Mafya bürokratsız yapamıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 10:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

EMNİYET Genel Müdürlüğü kayıtları mafya ile kimi kamu görevlilerinin birlikteliğini gözler önüne serdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve 81 İl Emniyeti'nin verilerine göre yapılan çalışmada, mafyanın adeta bürokratsız yapamadığı belgelendi. Bu yıl kasım ayı itibarıyla 63 planlı operasyon gerçekleştirdi. Özellikle kamu ihalelerinde mafya ile hareket eden 433 kamu görevlisi gözaltına alındı, 163'ü tutuklandı. Tutuklanan bürokratların arasında genel müdür yardımcıları, komisyon ve belediye başkanı, üniversitelerin üst düzey yöneticileri, güvenlik güçlerinin rütbeli personeli de yer aldı. Ayrıca aralarında işadamlarının da bulunduğu 841 kişi gözaltına alındı, 456'sı tutuklandı. Özellikle ihalelerde ortaya çıkan mafya üyelerinin, bürokratlara, değerli eşyalardan yurtdışı tatiline kadar verdikleri rüşvetler dinlenen telefon konuşmalarına yansıdı.

VURGUNDA TOP-5

2008 yılına damgasını vuran, aralarında bürokratların da olduğu bazı

yolsuzluk iddiaları ise şunlar:

Karayolları Genel Müdürlüğü'nun yol ihaleleriyle ilgili bölge müdür yardımcısı ve mühendislerin gözaltına alındığı ?Şarampol' operasyonu.

Konya'da suç örgütü kurmak ve ihalelere fesat karıştırmak suçlarından Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan ve 16 kişinin tutuklandığı ?Final' operasyonu

Konya'da başlayıp 12 ile yayılan, 600 okul ve yurda kalitesiz akaryakıt satan kişilere yönelik ?Ahtapot' operasyonu.

Malatya'da 11'i doktor 8'i kamu görevlisinin gözaltına alındığı ?Medikal' baskını

Sivas'ta, Bayındırlık İl Müdürü, 2 müdür yardımcısı, 2 şube müdürünün ?ihaleye fesat' suçlamasıyla gözaltına alındığı ?Vurgun 58' operasyonu ile Mersin'de 31 kamu görevlisinin gözaltına alındığı soruşturma.

Ufuk TÜRKYILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber