Kar yağdı, vali mahsur kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUŞ'un Varto İlçesi'ne mevsimin ilk karı yağarken Hamurtepe Gölü'ndeki yol yapım çalışmalarını incelemeye giden Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve yanındakiler yolda mahsur kaldı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, dün öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerindeki yerleşim birimlerinde etkili oldu. Kar yağışı altında Hamurtepe Gölü'nün turizme kazandırılması için başlatılan yol yapım çalışmalarını incelemek üzere Varto İlçesi'ne giden Muş Valisi Valisi Erdoğan Bektaş, AKP Muş Milletvekilleri Seracettin Karayağız, Medeni Yılmaz, Belediye Başkanı AKP'li Necmeddin Dede ile çok sayıda kamu kuruşulu temsilcisi yağan kar nedeniyle Karapınar Köyü yakınlarında mahsur kaldı. Yaklaşık 1 saat yolda mahmur kalan protokol İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden gönderilen greyderin çalışması sonucu kurtarıldı. Mevsimin ilk karında 1 saat mahsur kalan pototokoldeki isimler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kar yağışı nedeniyle Hamurtepe Gölü'ne gidemen protokol, yol güzergahındaki Esenler, Akçatepe, Derince, Yurttutan, Erdoğan ve toklu mezrasının içme suyu şekesinin açılışı yaptı.


Muş'a yağan ilk karda milletvekilleri yolda kaldı

Muş'un rakımı yüksek olan Varto ilçesinin bazı köylerine yılın ilk karı yağdı. Karla birlikte bu sefer kızak üstündeki köylü vatandaş değil milletvekilleri, belediye başkanı ve Korkut kaymakamı yolda mahsur kaldı. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ise köyden geçemeyeceğini görünce geri döndü.

Varto ilçesi sınırlarında bulunan Hamurpet gölüne gitmek için Karapınar köyünden geçen AK Parti Muş Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Muş Belediye Başkanı Necmeddin Dede ile çok sayıda il daire amirleri ve AK Partili siyasetçiler yağan kardan dolayı Hamurpet Gölü'ne çıkmak isterken yolda mahsur kaldı. Karapınar köyü tepesini sadece birkaç araç geçebildi. Yarım saat beklemenin ardından Karlı tepeyi geçebilen birkaç araçla milletvekilleri Hamurpet gölüne gidebildi. Dönüşte Korkut Kaymakamı'nın aracı yolda kaldı. Yolda kalan aracı çıkarmak için Varto ilçesinden greyder istendi. Siyasetçi ve bürokratlarla birlikte gelen AK Partili yöneticiler ile daire amirleri yılın yağan ilk karında hatıra resmi çektirerek zaman geçirmeye çalıştı.

Karapınar köylülerinden Erdal Bozkun, Muş'ta yaz mevsimi yaşanırken, kendilerinin karla mücadele ettiğini belirtti. Bozkun, "Bu yılın ilk karı yağdı. Hava bir düzelip bir bozuluyor. Bu bölgenin halini görüyorsunuz. Dört çarpı dört cipler bile bizim köyden geçemiyor. Sayın vekillerimiz buradalar, kendi gözleri ile bunları görüyorlar. Ne sıkıntı ve ne cefalar çektiğimizi buradan görüyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber