Hasan Öğretmen, tekerlekli sandalye ile her gün köye gidip ders veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Döşemealtı ilçesine bağlı Killik Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Hasan Karaman, çocukluk hayalini tekerlekli sandalye üzerinde yürütüyor.

Ayakları tutmamasına karşın her gün Antalya'dan köye kadar gidip öğrencilerine ders veren Hasan Öğretmen, azmi ile meslektaşlarına da örnek oluyor. Bu kutsal mesleği yaparken her şeyi unuttuğunu söyleyen Hasan Karaman, "Eğitime katkı sağlamak için bütün engelleri aşmaya değer." dedi.

Lise yıllarında nadir görülen ve tıpta 'musculer distrofi' denilen kas kaybı hastalığına yakalanan Hasan Karaman, istenildikten sonra nelerin başarılabileceğine iyi bir örnek teşkil ediyor. Yıllardır ayaklarını kullanmayan Karaman, çocukluk hayali olan öğretmenlik mesleğini yapmak için zor şatlara katlanıp okuyanlardan. Azminin karşılığını matematik öğretmeni olarak alan Karaman, 3 yıldır Killik Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapıyor. Herkesin potansiyel bir özürlü olduğunu aktaran Karaman, "Hiçbir zaman aklıma gelmeyecek bir hastalığı yaşıyorum. Kısa sürede ayaklarım tutmamaya başladı. Bir anda kendimi tekerlekli sandalyenin üzerinde buldum. Bu duruma alışmak hiç de kolay olmadı. Ama mesleğimi çok seviyorum. En kutsal görevlerden birini yapıyorum. Çocuklarımı çok seviyorum. Her türlü zor şarta rağmen derslerde çocuklarımla beraber olmak dünyanın en güzel şeyi." şeklinde konuşuyor.

Öğrenci ve öğretmen arkadaşlarının çok anlayışlı olduğunu söyleyen Karaman, hiçbir ortamdan soyutlanmadığını aktardı. 28 yaşındaki Karaman, Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü'ndeki ilk günlerinde zorluk çektiğini anlattı. Ancak daha sonra çok iyi dostluklar kazandığını ifade eden Karaman, sözlerini şöyle tamamliyor: "Ayakta durmayı, pes etmemeyi bu süreçte öğrendim. Artık herkesin istedikten sonra bütün engellere rağmen güzel şeyler başarabileceğine inanıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber